ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/08/2015 06:24 EEST | Updated 12/08/2015 06:34 EEST

Τελικά πόσο Ευρωπαίοι είμαστε; Αυτό το κουίζ της Eurostat δίνει όλες τις απαντήσεις

Eurostat

Όλοι πέφτουμε θύμα των συγκρίσεων με τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Μας αρέσει να λέμε ότι οι «Έλληνες δουλεύουν τόσο...», ενώ «Γερμανοί τόσο...», ότι «εμείς διασκεδάζουμε έτσι, ενώ οι άλλοι λαοί αλλιώς...», ότι «η παιδεία μας και οι οικογενειακοί μας δεσμοί είναι αυτοί, ενώ των υπολοίπων αλλιώς...».

Τι δείχνουν όμως στην πραγματικότητα τα στοιχεία για τους νέους της Ευρώπης και κυρίως, ποια είναι τελικά η αληθινή τους ταυτότητα όταν συγκρίνεται με τους άλλους συνομήλικούς τους; Ποιοι έχουν δουλειά, ποιοι ζουν ακόμα με τους γονείς τους, τι κάνουν στον ελεύθερο τους χρόνο και αθλούνται ή όχι;

Η νέα υπηρεσία της Eurostat, «Young Europeans» καλεί όλους τους νέους Ευρωπαίους ηλικίας 16-29 ετών να κάνουν το κουίζ και να συγκρίνουν τον εαυτό τους με όλους τους... υπόλοιπους. Μέσα από διάφορες ερωτήσεις και όμορφα γραφικά, η υπηρεσία είναι εύκολη και διασκεδαστική στη χρήση της.

Βέβαια, για να λέμε και τη σκληρή αλήθεια, η σύγκριση δεν είναι πάντα εύκολη, ειδικά όταν συνειδητοποιείς πόσο πίσω μπορεί να βρίσκεται σε αρκετούς τομείς στη χώρα την οποία ζεις.

Δείτε και εσείς πόσο μοιάζετε ή διαφέρετε με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάνοντας το κουίζ εδώ.

Sponsored Post