ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/08/2015 15:28 EEST | Updated 12/08/2015 16:59 EEST

ΝΔ: Η ΚΟ του κόμματος θα αποφασίσει για τη στάση απέναντι στη συμφωνία

eurokinissi

Επί πέντε ώρες συνεδρίαζε το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στην ψηφοφορία της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που αποφασίστηκε είναι να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος όπου ο ο πρόεδρος του κόμματος θα εισηγηθεί να ψηφίσουν τη συμφωνία και να καθοριστεί στη συνέχεια η στάση που θα κρατήσει απέναντι στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνη τα συμπεράσματα μετά τη συνεδρίαση είναι τα εξής:

«Υπήρξε διεξοδική συζήτηση όπου αναλύθηκε εκτενώς η δανειακή σύμβαση, το τρίτο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα που το συνοδεύουν.

Εκφράστηκε έντονη κριτική για το βαρύτατο λογαριασμό που φέρνει η συμφωνία της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και επισημάνθηκε ότι μια σειρά από εγκληματικά λάθη της συγκυβέρνησης, τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και στο περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου, οδήγησαν σε πολύ επώδυνα μέτρα τα οποία καλείται να πληρώσει τώρα ο ελληνικός λαός.

Έναν βαρύτατο λογαριασμό που είναι αποτέλεσμα των καθυστερήσεων, των παλινωδιών και της ανεπάρκειας της κυβέρνησης και βεβαίως ένας λογαριασμός που είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.

Το πολιτικό συμβούλιο ανέδειξε όλα αυτά τα επώδυνα σημεία και επισήμανε ότι η ΝΔ δεν τα υιοθετεί αλλά αντίθετα τα κατακρίνει.

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ παραμένει απαρέγκλιτα σταθερή στην ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας.

Τέλος το πολιτικό συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου της ΝΔ για τη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sponsored Post