ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/08/2015 07:50 EEST | Updated 13/08/2015 10:42 EEST

Πανελλαδικό Κίνημα εξήγγειλε ο Λαφαζάνης. Ποιοι υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη

Eurokinissi

«Ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση με τίτλο «Όχι στο νέο μνημόνιο – κάλεσμα αγώνα και λαϊκής κινητοποίησης σε όλη τη χώρα» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Το κάλεσμα το υπογράφουν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αλέκος Βερναρδάκης, Νίκος Γαλάνης, Δημήτρης Κάβουρας, Δημήτρης Καλτσώνης, Παναγιώτης Μαντάς, Αντώνης Νταβανέλος, Ανδρέας Παγιάτσος, Σπύρος Σακελλαρόπουλος, Δημήτρης Σαραφιανός, Μαρία Σουάνη, Θέμης Τζήμας, Λάμπρος Χήτας.

Σε αυτό καλούν στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας.

«Ο αγώνας που οδήγησε στον θρίαμβο του Όχι της 5ης Ιουλίου συνεχίζεται και θα νικήσει» καταλήγει το κάλεσμα.

Σημειώνεται ότι το κείμενο αυτή τη στιγμή το υπογράφουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι βουλευτές. Ωστόσο αυτό που αναμένεται να γίνει είναι βουλευτές του κόμματος που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο να προσχωρήσουν στο κίνημα του κ. Λαφαζάνη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπάρξει και προσέγγιση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου μέσω της Ραχήλ Μακρή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κ. Ραχήλ σε δηλώσεις της ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφια με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τόνισε πως θα στοιχιζόταν δίπλα στον Λαφαζάνη».

Διάλογος Λαφαζάνη με δημοσιογράφο για τις επιτροπές αγώνα

«Όταν κάτι δεν αποδέχεσαι μάχεσαι εναντίον του» απάντησε ο κ.Λαφαζάνης σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τη δημιουργία επιτροπών αγώνα.

«Ναι άλλα έτσι μάχεσαι και κατά της Κυβέρνησης» τοποθετήθηκε ο δημοσιογράφος για να λάβει την εξής απάντηση: « Αυτή είναι μια μεταβατική κατάσταση».

Επιπλέον ο δημοσιογράφος του έθεσε και το ενδεχόμενο της διαγραφής από τον κ. Τσίπρα.

Στο σημείο αυτό ο κ. Λαφαζάνης αμφισβήτησε αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας πως «υπάρχει καταστατικό του κόμματος και κανονισμός της ΚΟ. Από βουλευτές θα μας διαγράψει; Ας μας διαγράψει».

Αναλυτικά το κείμενο που δημοσίευσε ο Παναγιώτης έχει ως εξής:

 

«Η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου και μάλιστα από μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να καταργήσει τα δύο προηγούμενα, ισοδυναμεί με καταστροφή για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. Το νέο Μνημόνιο σημαίνει ακόμη περισσότερη λιτότητα, συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών και διαιώνιση του καθεστώτος επιτροπείας της χώρας. Το νέο Μνημόνιο ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης.

 

Σε όλη τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων ο λαός εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και απαίτησε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, δίκαιη, ανασυγκροτημένη, δημοκρατική και κυρίαρχη. Το μνημόνιο αυτό όπως και τα προηγούμενα, χρειάζεται να συναντήσει την ακόμα πιο πλατιά αγωνιστική αντίσταση μίας αλληλέγγυας και αποφασισμένης κοινωνίας. Αυτήν τη στιγμή επιβάλλεται να συνεχίσουμε στο δρόμο της 5ης Ιουλίου μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, με εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανασυγκροτημένη, κοινωνικά δίκαιη.

 

Ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας. Για να αναπτυχθεί και να νικήσει αυτός ο αγώνας, είναι αναγκαία η άμεση λαϊκή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

 

Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Ο αγώνας που οδήγησε στον θρίαμβο του Όχι της 5ης Ιουλίου συνεχίζεται και θα νικήσει.

 

Οι υπογράφοντες

 

Βερναρδάκης Αλέκος

Γαλάνης Νίκος

Κάβουρας Δημήτρης

Καλτσώνης Δημήτρης

Λαφαζάνης Παναγιώτης

Μαντάς Παναγιώτης

Νταβανέλος Αντώνης

Παγιάτσος Ανδρέας

Σακελλαρόπουλος Σπύρος

Σαραφιανός Δημήτρης

Σουάνη Μαρία

Τζήμας Θέμης

Χήτας Λάμπρος»