ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/08/2015 09:57 EEST | Updated 13/08/2015 10:43 EEST

Επίθεση Ζωής σε Τσακαλώτο και Φλαμπουράρη. Το πρωτοσέλιδο που την εξόργισε: Οι νεο - αυριανιστές με στοχοποιούν

ARIS MESSINIS via Getty Images
President of the Greek parliament Zoi Konstantopoulou addresses a parliamentary session in Athens on July 15, 2015. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS (Photo credit should read ARIS MESSINIS/AFP/Getty Images)

Για στοχοποίηση με «νεο-αυριανικές» μεθόδους έκανε λόγο η πρόεδρος της Βουλής, η οποία πήρε το λόγο στη συζήτηση του μνημονίου στις Επιτροπές της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου άσκησε κριτική στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την αναφορά του -το πρωί της Τρίτης- έξω από το Hilton, ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί «Ζωής θελούσης».

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως απαράδεκτους τους υπαινιγμούς ότι όποιος αντιτίθεται στο «κατεπείγον» είναι σύμμαχος των εχθρών της χώρας. Αναφερόμενη στην εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή σημείωσε ότι «δεν υπήρξε καμία εξήγηση από τον υπουργό σχετικά με αυτόν τον αιφνιδιασμό».

Απευθυνόμενη στον κ. Τσακαλώτο, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Πώς τολμάτε να αποδίδετε δόλο σε προέδρους επιτροπών της Βουλής και στην πρόεδρο της Βουλής που προσπαθούν να περιφρουρήσουν τη διαδικασία στη Βουλή;».

Κωνσταντοπούλου στη Βουλή από fon1972

Επικαλέστηκε μάλιστα το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Kontra News, το οποίο την στοχοποιεί, αλλά και προηγούμενα πρωτοσέλιδα της ίδιας εφημερίδας που επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτέθηκε επίσης και στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη για όσα είπε το πρωί στον ΣΚΑΙ περί Φρόιντ και Μαρξ για να εξηγήσει κανείς την προσωπικότητα της προέδρου.

«Ακούσαμε τον υπουργό Επικρατείας να μιλάει με ψυχιατρικούς όρους» είπε και πρόσθεσε πως όλα αυτά θυμίζουν πρακτικές που στοχεύουν στην εκφυλιστική αποδόμηση της προσωπικότητας εκείνων που διαφωνούν και χρησιμοποιούν, όπως είπε, τα πιο σκοτεινά καθεστώτα.

Παράλληλα, επιτέθηκε και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, τον οποίο κατηγόρησε ότι πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να συγκληθεί η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, χωρίς την ίδια.

Επιπλέον τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει 50 έδρες μπόνους με ένα πρόγραμμα που δεν τηρεί.

«Οι έδρες αυτές δεν δικαιολογούνται όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει άλλο πρόγραμμα από αυτό που εφαρμόζει» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Κωνσταντοπούλου 2 Βουλή από fon1972

«Δεν έχω κανένα λόγο να ροκανίσω το χρόνο, όπως κάνει η κ. Κωνσταντοπούλου. Όσοι θέλετε να ροκανίσετε το χρόνο για να πάμε σε δάνειο-'γέφυρα', να το κάνετε, εγώ δεν έχω σκοπό» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τσακαλώτος από fon1972

Όσο για την αναφορά του στο ξενοδοχείο Hilton, είπε ότι επρόκειτο για ένα αστειάκι.

Από την πλευρά του ο κ. Φίλης είπε ότι δεν μπορεί η πρόεδρος της Βουλής να είναι πρόεδρος του Κοινοβουλίου όταν θεωρεί ότι αυτό που εκπροσωπεί τη στοχοποιεί.

Σχολιάζοντας την αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το μπόνους των 50 εδρών έχοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο κ. Φίλης είπε ότι «ουδείς νομιμοποιείται να μιλάει ως αυθεντικός διερμηνευτής της ψήφου του ελληνικού λαού» και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση κρίνεται και αν τεθεί πρόβλημα δυσαρμονίας η απάντηση είναι και πάλι ο ελληνικός λαός».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει χρέος να διασφαλίσει τη σταθερότητα και το μέλλον του ελληνικού λαού και τόνισε ότι η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί απόψε, γιατί αύριο υπάρχει Eurogroup όπου θα κριθεί η στάση της ελληνικής πλευράς, ώστε να εγκριθεί η συμφωνία.

«Δεν είναι εδώ το μέρος για να λύσουμε τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεχίσουμε τη διαδικασία με τους ομιλητές» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για την καθυστέρηση.