Αύξηση των αμφιφυλόφιλων γυναικών δείχνει νέα έρευνα

Αύξηση των αμφιφυλόφιλων γυναικών δείχνει νέα έρευνα
Portrait of expecting lesbian couple looking at laptop - Indoors
Dean Mitchell via Getty Images
Portrait of expecting lesbian couple looking at laptop - Indoors

Οι γυναίκες ολοένα και περισσότερο δηλώνουν ότι είναι αμφιφυλόφιλες αντί για ομοφυλόφιλες αποκαλύπτει έρευνα που διεξήγαγε η ιστοσελίδα γνωριμιών Her.

Μέσα σε ένα χρόνο οι γυναίκες που εγγράφονται ως λεσβίες μειώθηκαν κατά 20%, ενώ εκείνες που δηλώνουν ότι έλκονται και από τα δύο φύλα αυξήθηκαν από το 16% στο 27%. Την ίδια στιγμή, οι γυναίκες που δεν επιλέγουν να μπουν σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αυξήθηκαν από το 1% στο 9%.

Ο ιδρυτής του Her, Robyn Exton, δήλωσε πως προσωπικότητες όπως το μοντέλο Cara Delevigne και τηλεοπτικές σειρές όπως το «Orange is the New Black» συμβάλλουν στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο οι γυναίκες αντιλαμβάνονται την σεξουαλικότητά τους.

«Τώρα έχεις την Cara Delevigne, που είναι σε σχέση για δεύτερη φορά με γυναίκα, να λέει “μ' αρέσει όποιος μ' αρέσει”. Δεν θα μπορούσες να έχει μια πιο εξέχουσα διάσημη», δήλωσε ο Exton.

O ίδιος εξηγεί, σύμφωνα με τον Independent, πως η αλλαγή αυτή δεν αποτελεί σύγχρονη τάση, αλλά οι γυναίκες επιλέγουν να εξετάζουν διαφορετικά την σεξουαλικότητά τους.