ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/08/2015 11:16 EEST | Updated 18/08/2015 11:17 EEST

Συνάντηση Σκουρλέτη με τον πρέσβη των ΗΠΑ για τα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας

Sooc

Η ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακός κόμβος θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης με τον ειδικό απεσταλμένο και συντονιστή για τις Διεθνείς Ενεργειακές Σχέσεις των ΗΠΑ, Amos Hochstein, ο οποίος αναμένεται σύντομα στην Ελλάδα.

Ο υπουργός συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα David D. Pearce και συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις για την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας και οι προϋποθέσεις προσέλκυσης ξένων επενδύσεων για ενεργειακά θέματα. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και για τα ενεργειακά σχέδια στα οποία εμπλέκεται η Ελλάδα, μεταξύ των οποίων αυτό του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG) και του Ελληνο - Βουλγαρικού διασυνδετηρίου αγωγού (IGB).

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει η ελληνική Κυβέρνηση στην ενεργειακή ασφάλεια και στην εξασφάλιση πολλαπλών και εναλλακτικών πηγών ενεργειακής τροφοδοσίας. Ιδιαίτερα στάθηκε στην επιδίωξη ενδυνάμωσης του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, με σημαντικά προσδοκώμενα οφέλη, αλλά και θετική συμβολή στην γεωπολιτική και οικονομική σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)