ΔΙΕΘΝΕΣ
20/08/2015 12:19 EEST

Ο εγγονός του Νέλσον Μαντέλα κατηγορείται για τον βιασμό ενός 15χρονου κοριτσιού

ASSOCIATED PRESS
Grandson Mbuso Mandela gestures towards journalists outside his grandfather's, former South African President Nelson Mandela's house in Johannesburg, South Africa Monday, Sept. 2, 2013. South Africans on Monday welcomed Nelson Mandela's discharge from a hospital after nearly three months of treatment amid concerns that his health remains so poor that he still must receive intensive care at home. (AP Photo/Themba Hadebe)

Ένας άντρας, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους εγγονούς του Nelson Mandela, έχει συλληφθεί κατηγορούμενος για τον βιασμό ενός 15χρονου κοριτσιού στη Νότια Αφρική.

Ο Mbuso Mandela, 24 ετών, βρίσκεται σε κράτηση από τις αστυνομικές αρχές και θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στο δικαστήριο προκειμένου να γίνει η ακρόαση που θα καθορίσει αν θα βγει με εγγύηση και το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει.

Ο βιασμός φέρεται να έγινε σε ένα εστιατόρια στα προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ στις 7 Αυγούστου και η 15χρονη το κατήγγειλε στην αστυνομία, μία εβδομάδα αργότερα. Ο Mbuso είναι ένα από τα 17 εγγόνια που του Nelson Mandela, ο οποίος έφθγε το 2013 από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.