ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/08/2015 11:02 EEST | Updated 22/08/2015 13:01 EEST

Μαξίμου: Η Κωνσταντοπούλου φέρεται σαν δικτάτορας, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή

Sooc

Σκληρότατη επίθεση κατά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσαν κυβερνητικοί κύκλοι, με αφορμή τις τελευταίες τις κινήσεις, υποστηρίζοντας ότι «η πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες δηλώσεις της προέδρου της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισαν:«ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».

H Λαϊκή Ενότητα απαντά για την Κωνσταντοπούλου

Για τα πυρά του Μαξίμου προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησαν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, λέγοντας ότι «οι άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου προφανώς συγχέουν τη μνημονιακή δικτατορία που έχει επιβληθεί στη χώρα -δυστυχώς και με δική τους ευθύνη εσχάτως- με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την οποία οφείλει να υπερασπίζεται με απαρέκκλιτη συνέπεια η Προεδρία της Βουλής».

Συμπλήρωναν δε με νόημα πως «όσο για τα περί “μηδενισμού της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης”, αυτό μάλλον ως… ευφημισμός ακούγεται απέναντι σε μια διαπραγμάτευση που οδήγησε σε ένα τρίτο μνημόνιο, το οποίο απειλεί να λειτουργήσει ως χαριστική βολή στη χώρα».