ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/08/2015 17:21 EEST | Updated 22/08/2015 17:22 EEST

Λαφαζάνης μετά τη συνάντηση με Μεϊμαράκη: Κανένα έδαφος συνεργασίας με όσους ψήφισαν ή στήριξαν μνημόνια

Nick Paleologos / SOOC

Τα είπανε αλλά -όπως ήταν αναμενόμενο- δεν τα βρήκαν. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που συναντήθηκαν στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει η ΝΔ.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επεσήμανε ότι «παρά τις χαώδεις διαφορές μας, με τον κ. Μεϊμαράκη είχαμε μία ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων», κατέστησε, ωστόσο, σαφές ότι «δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας με όσους ψήφισαν ή στήριξαν μνημόνια, τα οποία αντιπροσωπεύουν τη σκληρή λιτότητα, τη φτώχεια, την ανεργία και την εθνική υποτέλεια».

Όσοι κάνουν εκλογές εντός Αυγούστου, κατήγγειλε εν συνεχεία, φοβούνται τον λαό και προσπαθούν να του υφαρπάξουν την ψήφο. Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ακόμα, ότι από την παρούσα Βουλή δεν πρόκειται να προκύψει μία αντιμνημονιακή κυβέρνηση, λόγω των συσχετισμών.

Η επόμενη βουλή, συνέχισε ωστόσο, θα ακολουθήσει μία συνεπή - και όχι μαϊμού - αντιμνημονιακή πολιτική και θα βάλει τη χώρα σε σύγκρουση με τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωζώνης που εφαρμόζουν νεο-αποικιακές πολιτικές.

Ο κ. Μεϊμαράκης είχε νωρίτερα συνάντηση και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, η οποία ωστόσο τόνισε ότι η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να δώσει κυβέρνηση «με ευθύνη του κυρίου Τσίπρα» και λόγω της «σταθερής του άρνησης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, είχε και εσωκομματικές επαφές, αφού μίλησε τηλεφωνικά με τον Κώστα Καραμανλή, ενώ είχε συνάντηση -ξεχωριστά- με τους Αντώνη Σαμαρά και Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ΝΔ πιθανότατα θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή το πρωί της Κυριακής και την σκυτάλη θα πάρει στη Λαϊκή Ενότητα.