ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/08/2015 09:09 EEST | Updated 23/08/2015 09:09 EEST

Εξομαλύνεται η κατάσταση στα σύνορα με τα Σκόπια. Περίπου 4.000 πρόσφυγες μπήκαν στην ΠΓΔΜ

ASSOCIATED PRESS
A migrant man carrying an infant in his arm takes a hand of another child as they walk on the train tracks near the train station of Idomeni, northern Greece, Sunday, Aug. 23, 2015. Macedonian police let small groups of migrants cross the border as many still continue to arrive from Greece at the border with Macedonia. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Προς εξομάλυνση δείχνει να βαίνει η κατάσταση στην ουδέτερη ζώνη όσον αφορά στο ζήτημα της εισόδου προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με παρατηρητές, περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Οι περισσότεροι από αυτούς κατευθύνθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, απ΄ όπου με τρένα που δρομολογήθηκαν εκτάκτως, με λεωφορεία που ήρθαν από όλη σχεδόν τη χώρα, αλλά και με ταξί, συνεχίζουν το ταξίδι τους μέχρι τον επόμενο «σταθμό» τους που είναι το Ταμπάνοβτσε, στο βόρειο τμήμα της ΠΓΔΜ. Από εκεί περνούν τα σύνορα με την Σερβία και εισέρχονται στην πόλη Πρέσεβο, όπου από το βράδυ του Σαββάτου παρατηρείται συνωστισμός. Το εισιτήριο με το τρένο από τη Γευγελή μέχρι το Ταμπάνοβτσε κοστίζει 10 ευρώ, με τα λεωφορεία κυμαίνεται στα 12 ευρώ , ενώ με ταξί η τιμή ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Η παρουσία των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα είναι, από το πρωί, αισθητά μειωμένη και επιτρέπουν στους πρόσφυγες να περάσουν, ανά ομάδες, τα σύνορα και να κατευθυνθούν πεζή, κατά μήκος των γραμμών, μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό προς την Γευγελή.

Στην ουδέτερη ζώνη έχουν εκλείψει πλέον ο συνωστισμός και οι δραματικές σκηνές των προηγούμενων ημερών.

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost