Kωνσταντοπούλου μαινόμενη κατά ΠτΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Στουρνάρα

Kωνσταντοπούλου μαινόμενη κατά ΠτΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Στουρνάρα
sooc

Σκληρή κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άσκησε και πάλι η πρόεδρος της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου από το βήμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από την οποία όμως απείχαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων με εξαίρεση τους εκπροσώπους της νεοσύστατης Λαϊκής Ενότητας.

Συγκεκριμένα η κ.Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τον κ.Προκόπη Παυλόπουλο ως «δυστροπούντα» Πρόεδρο, σχετικά με το θέμα των πρακτικών της συνεδρίασης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, που δεν δίνονται στη Βουλή κάνοντας μάλιστα λόγο για τερτίπια. Παράλληλα δήλωσε πως έχει απογοητευτεί από την στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε αντίθεση με τη στάση του στα γεγονότα του 2008 κατά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ακόμη, έστρεψε τα βέλη της και της κατά της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή της να μετάσχει στις συνεδριάσεις, λέγοντας ότι δεν έχει ακόμα διαλυθεί η Βουλή, αλλά παραμένει ανοιχτή και ενεργή ενώ της κριτικής της δεν γλύτωσε ούτε η εφημερίδα- κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ «ΑΥΓΗ» για το δημοσίευμα που αναφέρεται σε ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη συμμετοχή του κόμματος στις συνεδριάσεις. Όπως κατήγγειλε πρόκειται για ανύπαρκτη ανακοίνωση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «πρόκειται για ανυπόστατο και πλαστό έγγραφο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατέστησε δε σαφές, πως για την ίδια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον προσωπική πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι δεν παρίστανται στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, ώστε να ληφθεί απόφαση για το θέμα Στουρνάρα καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο και τον πρωθυπουργό, αλλά και τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την κλήση του κ. Στουρνάρα να καταθέσει στην Επιτροπή για το θέμα της Siemens, η κ.Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε συνομιλία της με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, της είπε «μην τον ζορίζεις» και όπως υποστηρίζει η ίδια του απάντησε «Εγώ ότι κάνω ότι αυτό δεν το άκουσα» συμπληρώνοντας ότι ανέφερε το περιστατικό στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε άγνοια.

Επίσης, διάβασε, μετά των σχετικών σχολίων την επιστολή του κεντρικού τραπεζίτη με την οποία δηλώνει ότι δεν μπορεί να παραστεί στη συνεδρίαση αλλά και στήλη του Βήματος στο οποίο αναφέρεται ότι ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται στο σπίτι του στη Σύρο για να τονίσει πως πρώην υπουργός Οικονομικών ουδέποτε συνεργάστηκε με την Βουλή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ραχήλ Μακρή, η οποία έλαβε στη συνέχεια το λόγο.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η Επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου την Τετάρτη το απόγευμα, θα ενημερωθεί εκ νέου ο κ. Στουρνάρας, αλλά και η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Επίσης είπε ότι θα αναμένει μέχρι το απόψε το βράδυ τις τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων για το ποιοι βουλευτές θα είναι παρόντες στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Δημοφιλή