ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/08/2015 08:08 EEST | Updated 30/08/2015 08:09 EEST

Λαφαζάνης: Είχα πει στον Αλέξη Τσίπρα να βγούμε από το ευρώ

sooc

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, των κομμάτων που ψήφισαν το Μνημόνιο αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα Μνημονιαακό κόμμα.

Ο κ. Λαφαζάνης άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες.

«Έλεγα ευθέως στον Αλέξη τον Τσίπρα ότι οι διαπραγματεύσεις οδηγούν σε λάθος πορεία και θα ‘χουμε άσχημες εξελίξεις, τα έλεγα και στα κομματικά και στα συλλογικά όργανα, εμείς είχαμε καταγγείλει στην ΚΕ τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη» εξήγησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε μπει στον κ. Τσίπρα ως λύση να βγει η Ελλάδα από το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.

«Η κυβέρνηση ήθελε την Ελλάδα προσκολλημένη στο ευρώ ό,τι και να γίνει, πάση θυσία στο ευρώ, ήταν δόγμα» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος χαρακτήρισε πως «το μνημόνιο είναι μια γερμανική κοινωνική φυλακή υψίστης ασφαλείας που κανείς δεν μπορεί να αποδράσει».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τάχτηκε κατά των Μνημονίων.

«Δεν μπορούμε να φύγουμε από την ύφεση με τη μνημονιακή κηδεμονία, δεν μπορεί να πάει έτσι η χώρα. Το εθνικό νόμισμα δεν είναι φετίχ» υποστήριξε και συμπλήρωσε πως «με τα μνημόνια δεν έχουμε διέξοδο, αν συνεχιστεί ο δρόμος θα οδηγηθούμε σε εξόντωση, κοινωνική και εθνική εξαφάνιση» παρατήρησε.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε επίσης ως «μύθο» ότι τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει ότι δεν υπάρχουν χρήματα προκειμένου να πληρωθούν πρώτες ύλες και φάρμακα.

Καμία συνεργασία με Μνημονιακά κόμματα

Ο επικεφαλής της Λαϊκής ενότητας τάχθηκε επίσης κατά της συνεργασίας μετεκλογικά με οποιαδήποτε κόμμα ψήφισε Μνημόνιο.

«Δεν θα πάμε ούτε με τον κ. Τσίπρα ούτε με τον κ. Μεϊμαράκη, αυτό το ξεκαθαρίζουμε, δεν θα συνργαστούμε με δυνάμεις που ψηφίζουν Μνημόνια», τόνισε.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο ίδιος το επιβεβαίωσε.

«Θα συμπορευθούμε με Κωνσταντοπούλου και θα δώσουμε μαζί τη μάχη, είναι οριστική η συνεργασία μας. Τις επόμενες ημέρες θα καταλήξουμε στο περιεχόμενο της συμφωνίας», ανέφερε.

Ο κ. Λαφαζάνης αποκάλυψε επίσης τους λόγους για τους οποίους έθεσε βέτο στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Δεν ήθελα τον κ. Αβραμόπουλο επειδή υπάρχουν πελώριες πολιτικές διαφορές», ανέφερε.

Κριτική στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό

Ο κ. Λαφαζάνης άσκησε επίσης σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό και έκανε λόγο για «ελάχιστο συντονισμό και σχεδόν ανύπαρκτους πόρους για τους μετανάστες».

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μυτιλήνη στην οποία είχε μεταβεί στο πλαίσιο περιοδείας του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχω ξαναδεί αυτό που είδα και ελπίζω να μην το ξαναδώ».

«Πρόκειται για την απόλυτη τραγωδία, είναι ντροπή και όνειδος για όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε.