LIFE
01/09/2015 07:57 EEST | Updated 03/09/2015 13:16 EEST

14 γυναίκες αποκαλύπτουν όσα πιστεύουν πραγματικά για το σεξ στο πρώτο ραντεβού

HuffPost

Μπορεί να ζούμε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι μένουν στο στάδιο του φλερτ και των ραντεβού για περισσότερο χρονικό διάστημα από ποτέ, ο κόσμος όμως εξακολουθεί να λέει συνεχώς και με επιμονή στις γυναίκες αν πρέπει ή όχι να κοιμηθούν με κάποιον στο πρώτο ραντεβού.

Για να πάρει μια γυναίκα αυτή την απόφαση, πρέπει αφενός να κλείσει τα αυτιά της στον -εντελώς αχρείαστο- θόρυβο (είτε αυτός έρχεται από τους φίλους της είτε από το άτομο με το οποίο έχει βγει ραντεβού) και αφετέρου να σκεφτεί το ενδεχόμενο των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και την πιθανότητα μιας απροσδόκητης εγκυμοσύνης. Και, φυσικά, να λάβει σοβαρά υπόψη τις προσωπικές της επιθυμίες.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η εξάπλωση του online dating κάνει τα πράγματα λίγο πιο περίπλοκα: Μετά από τόσο Tinder και Facebook, πολλές γυναίκες καταλήγουν να μην έχουν γνωρίσει ποτέ από κοντά το ενδεχόμενο ταίρι τους πριν από το πρώτο ραντεβού, ένα γεγονός που μόνο ενισχύει τους προαναφερθείς φόβους και τις άχρηστες συμβουλές.

Φυσικά δεν υπάρχει «σωστή» απάντηση σε αυτό το θέμα -η δική μας συμβουλή είναι, βασικά, «κάνε ό,τι σου λέει η ψυχούλα σου»- είχαμε όμως μια περιέργεια να μάθουμε τι σκέφτονται οι αναγνώστριές μας σχετικά με το σεξ στο πρώτο ραντεβού. Οπότε, τις ρωτήσαμε. Ορίστε πώς νιώθουν 14 από αυτές.

1. «Το πρώτο ραντεβού δεν είναι αρκετός χρόνος για να συζητήσεις σχετικά με την σεξουαλική σου ιστορία, η οποία μπορεί να περιείχε αρρώστιες, αρρώστιες που ίσως καταλήξω να κολλήσω»

«Δεν θα έκανα ποτέ σεξ με κάποιον από το πρώτο ραντεβού. Το πρώτο ραντεβού δεν είναι αρκετός χρόνος για να συζητήσεις σχετικά με την σεξουαλική σου ιστορία, η οποία μπορεί να περιείχε αρρώστιες, αρρώστιες που ίσως καταλήξω να κολλήσω. Επίσης, δεν θα εμπιστευόμουν κάποιον που ξέρω τόσο λίγο να σκεφτεί τι είναι καλύτερο για εμένα -όπως το να αποφύγω μια εγκυμοσύνη και να χρησιμοποιήσει σωστή προστασία.»

2. «Το να αντιμετωπίζουμε το σεξ ως ένα βραβείο ή ένα αυθαίρετο ορόσημο μας διδάσκει πώς να καταστείλουμε τις σεξουαλικές μας επιθυμίες για το καλό των δύο φύλων και των κοινωνικών κανόνων»

«Ως γυναίκα, είμαι θερμή οπαδός του σεξ στο πρώτο ραντεβού, αν νιώθω πως θέλω να το κάνω. Μισώ το ότι έχουμε εκπαιδευτεί να στερούμε το σεξ από τους άντρες και να το χρησιμοποιούμε ως “καρότο”. Το να αντιμετωπίζουμε το σεξ ως ένα βραβείο ή ένα αυθαίρετο ορόσημο μας διδάσκει πώς να καταστείλουμε τις σεξουαλικές μας επιθυμίες για το καλό των δύο φύλων και των κοινωνικών κανόνων. Η μόνη ερώτηση που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε αν θέλετε να κάνετε σεξ, είναι “Θέλω να κάνω σεξ;”.»

3. «Ναι, αν δεν ενδιαφέρεσαι για τον τύπο ή δεν σκέφτεσαι να μπεις σε μια σχέση αυτή τη στιγμή. Όχι, αν είναι κελεπούρι»

«Ναι, αν δεν ενδιαφέρεσαι για τον τύπο ή δεν σκέφτεσαι να να μπεις σε μια σχέση αυτή τη στιγμή. Όχι, αν είναι κελεπούρι. Ο αρραβωνιαστικός μου κι εγώ γνωριστήκαμε μέσω της δουλειάς και φλερτάραμε επί δύο μήνες πριν βγούμε το πρώτο μας ραντεβού.»

4. «Οι πιθανότητες είναι πως, αν δεν ένιωθα κάποια συναισθηματική σύνδεση, δεν θα βγαίναμε ποτέ δεύτερο ραντεβού ή δε θα είχαμε κάνει καν σεξ»

«Το σεξ είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα και είναι ένας καλός δείκτης για το κατά πόσο ταιριάζω συναισθηματικά με κάποιον. Οι πιθανότητες είναι πως, αν δεν ένιωθα κάποια συναισθηματική σύνδεση, δεν θα βγαίναμε ποτέ δεύτερο ραντεβού ή δε θα είχαμε κάνει καν σεξ και ήδη θα είχα υποκριθεί πως συνέβη κάτι επείγον για να δραπετεύσω. Αν θεωρήσω πως είμαστε σε ίδιο ψυχικό επίπεδο, ας κάνουμε σεξ πριν προχωρήσουμε παρακάτω. Γιατί, αν το σεξ δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, έφυγα -κανείς δεν έχει χρόνο για να αναβάλει το αναπόφευκτο.»

5. «Το να ξέρεις το αγαπημένο γεύμα ή συγκρότημα του άλλου στο πρώτο ραντεβού, δεν είναι αρκετά για εμένα ώστε να κοιμηθώ μαζί του»

«Δεν είμαι 100% σίγουρη για το αν αυτή η απόφαση ισχύει για κάθε άτομο με το οποίο βγαίνω, αλλά συνήθως τείνω προς το όχι. Το να ξέρεις το αγαπημένο γεύμα ή συγκρότημα του άλλου στο πρώτο ραντεβού, δεν είναι αρκετά για εμένα ώστε να κοιμηθώ μαζί του.»

6. «Εξαρτάται με ποιον βγαίνεις πρώτο ραντεβού»

«Νομίζω πως έχει να κάνει με ποιον βγαίνεις πρώτο ραντεβού. Για παράδειγμα, ας πούμε πως το ραντεβού είναι με κάποιον που ξέρεις χρόνια και σου ζήτησε να βγείτε για φαγητό. Το δείπνο πήγε τρομερά καλά. Επιστρέφετε στο σπίτι σου και τον καλείς μέσα. Δεν είναι βεβιασμένη κίνηση καθώς έχετε κάνει το όλο κομμάτι της γνωριμίας εδώ και χρόνια. Τώρα η μόνη ερώτηση είναι: Είμαστε συμβατοί σεξουαλικά; Θα έλεγα πως το σεξ στο πρώτο ραντεβού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.»

7. «Μου φαίνεται πως η γενιά μου έχει χάσει το νόημα του να κάνεις σεξ με κάποιον άλλο»

«Μου φαίνεται πως η γενιά μου έχει χάσει το νόημα του να κάνεις σεξ με κάποιον άλλο. Το να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις αυτό το δεσμό έπειτα από λίγες ώρες κουβέντας με κάποιον είναι ακατόρθωτο. Παίρνει μήνες, ακόμα και χρόνια, για να χτίσεις αυτή την οικειότητα με κάποιον. Ανοίγεις τον εαυτό σου μέχρι το εσωτερικό επίπεδο της αληθινής σου ύπαρξης (όταν κάνεις σεξ) -πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για να κάνεις με κάποιον.»

8. «Ένα άτομο πρέπει να νιώθει ελεύθερο να κάνει σεξ με όποιον επιλέξει σε οποιοδήποτε ραντεβού, αρκεί να χρησιμοποιεί προστασία»

«Έχω κάνει σεξ με κάποιον την πρώτη μέρα που τον γνώρισα, ενώ μια άλλη φορά περίμενα λίγο με κάποιον άλλο. Δεν είμαι πια με κανέναν από τους δύο. Πιστεύω πραγματικά πως, ένα άτομο πρέπει να νιώθει ελεύθερο να κάνει σεξ με όποιον επιλέξει σε οποιοδήποτε ραντεβού, αρκεί να χρησιμοποιεί προστασία.»

9. «Αν ξανακάνω ποτέ σεξ, θα πρέπει ο άλλος να κάνει τεστ για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και HIV πριν κάνουμε σεξ»

«Το συνήθιζα. Λατρεύω το σεξ και, αν το σεξ δεν ήταν καλό, δεν άξιζε να συνεχίσω τη σχέση. Ωστόσο, έχουν περάσει τρία χρόνια από την τελευταία φορά που έκανα σεξ και, πέρυσι, όλα τα τεστ για ΣΜΝ που είχα κάνει βγήκαν καθαρά. Αποφάσισα πως, αν ξανακάνω ποτέ σεξ, θα πρέπει ο άλλος να κάνει τεστ για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και HIV πριν κάνουμε σεξ -και τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι πεντακάθαρα. Ίσως φταίει το ότι είμαι μεγαλύτερη τώρα, αλλά έχω ρισκάρει πολλές φορές στο παρελθόν και πλέον έχω συνειδητοποιήσει πως οι άλλοι θα πρέπει να κερδίσουν το πλεονέκτημα του να κάνουν σεξ μαζί μου.»

10 «Πιστεύω πως σου δίνει πολύ λιγότερη ευχαρίστηση σε σχέση με αυτή που σου δίνει το να κάνεις σεξ με κάποιον για τον οποίο τρέφεις αισθήματα»

«Όχι, δεν θα έκανα, αλλά έχω κάνει. Μεγαλώνοντας κάνεις λάθη και μερικές φορές πρέπει να δοκιμάσεις κάτι ο ίδιος για να καταλάβεις πως δεν σου αρέσει. Έκανα ανούσιο σεξ και, ως γυναίκα, πιστεύω πως σου δίνει πολύ λιγότερη ευχαρίστηση σε σχέση με αυτή που σου δίνει το να κάνεις σεξ με κάποιον για τον οποίο τρέφεις αισθήματα.»

11. «Νομίζω πως το να βάζεις αριθμούς στα ραντεβού μετρώντας μέχρι το ραντεβού που θα κάνεις σεξ, μπορεί να γίνει αποπνικτικό»

«Αν νιώθεις τη σεξουαλική χημεία που κάνει τα γόνατά σου να τρέμουν, λέω κάντο. Νομίζω πως το να βάζεις αριθμούς στα ραντεβού μετρώντας μέχρι το ραντεβού που θα κάνεις σεξ, μπορεί να γίνει αποπνικτικό. Όλοι μπορούμε να κερδίσουμε κάτι αν εμπιστευόμαστε λίγο περισσότερο τα ένστικτα και τον εαυτό μας. Δεν κρίνω κάποιον που κάνει όπως πραγματικά νιώθει και δε θα έβγαινε ποτέ για καιρό με έναν άντρα που θα με έκρινε για την υγιή σεξουαλική μου όρεξη και τη συμπεριφορά μου.»

12. «Έβγαινα με έναν τύπο για δυο μήνες πριν την πρώτη μας φορά, και όταν το κάναμε ήταν κακό. Και περίεργο.»

«Πιστεύω στο σεξ στο πρώτο ραντεβού ή τουλάχιστον μέχρι το τρίτο. Είχα μια εμπειρία όπου έβγαινα με έναν τύπο για δυο μήνες πριν την πρώτη μας φορά, και όταν το κάναμε ήταν κακό. Και περίεργο. Εύκολα το χειρότερο σεξ της ζωής μου. Αν το είχαμε κάνει νωρίτερα θα είχα γλιτώσει χρόνο και ενέργεια.»

13. «Πιστεύω πως εν έτει 2015, αν έχεις βγει ραντεβού και υπάρχει χημεία και είστε και οι δύο ενήλικες, μπορείς να το κάνεις»

«Είμαι 22 χρονών και αρραβωνιασμένη με έναν άντρα που ήθελα να του πετάξω τα μάτια έξω με ή χωρίς πρώτο ραντεβού. Πιστεύω πως εν έτει 2015, αν έχεις βγει ραντεβού και υπάρχει χημεία και είστε και οι δύο ενήλικες, μπορείς να το κάνεις.»

14. «Είναι πολύ σημαντικό να σιγουρευτούμε πως είμαστε τόσο συμβατοί στην κρεβατοκάμαρα, όσο είμαστε και έξω από αυτή»

«Αν η ατμόσφαιρα είναι σωστή και αυτό το άτομο μου άρεσε αρκετά ώστε να θέλω να βγω μαζί του, είναι εντελώς αποδεκτό. Το σεξ είναι διασκέδαση. Αν μου αρέσει ο άλλος, γιατί να μην απολαύσω ό,τι μπορώ; Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να δημιουργήσουμε μια σχέση -ή ακόμα και να βγούμε δεύτερο ραντεβού. Για την ακρίβεια, δεδομένου ότι το σεξ αποτελεί τόσο τεράστιο κομμάτι των σχέσεών μου, αν δεν υπάρχει σπίθα στην κρεβατοκάμαρα ή ο άλλος είναι κακός στο κρεβάτι, δε θα συνεχίσω στη δημιουργία μιας σχέσης. Αν πιστεύω πως ο άλλος είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός φίλος, είναι πολύ σημαντικό να σιγουρευτούμε πως είμαστε τόσο συμβατοί στην κρεβατοκάμαρα, όσο είμαστε και έξω από αυτή.»

Το ηθικό δίδαγμα της όλης ιστορίας:

Δεν υπάρχει «σωστό» και «λάθος» -το σεξ στο πρώτο ραντεβού ανήκει στην κατηγορία του «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα». Απλά επικεντρωθείτε σε αυτό που εσείς θέλετε και, φυσικά, φροντίστε να προστατέψετε τον εαυτό σας.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της Huffington Post και έχει μεταφραστεί από τα αγλλικά.