ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/09/2015 05:55 EEST | Updated 01/09/2015 07:52 EEST

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας θέλει έναν αυτοφωράκια να τον βάλει μπροστά

Eurokinissi

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο Mega. προκειμένου να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης- η Κομισιόν έδωσε προφορική εντολή για το πάγωμα της απόφασης για φορολόγηση με 23% της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ο κ. Τσίπρας το έβαλε για ιδεολογικούς λόγους, υποστήριξε, γιατί «όταν ακούν κάτι ιδιωτικό θέλουν να το φορολογήσουν».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι σύμφωνα την πληροφόρησή του ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που δεν το επέτρεψε, ενώ επισήμανε ότι στη σελίδα 35 του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως πρέπει να μπει ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση. «Είναι πιστεύω του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι κάτι το τυχαίο», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε τις εκλογές γιατί «κουράστηκε, θέλει να φύγει, δεν μπορεί, δεν το αντέχει».

«Επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει, διότι όταν λέει αυτοδύναμος που δεν μπορεί και όταν λέει μόνο με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλο σημαίνει ότι αυτός μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση. Γιατί σκέφτεται ίσως, σου λέει "40 χρονών είμαι, να πάω εγώ τώρα να εφαρμόσω τέτοια μέτρα;Ας κάτσω στην άκρη, να περάσουν 1-2 χρόνια, να' ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουνε μέσα"», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε εκ νέου αντίθετος στις εκλογές εξπρές, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την επιλογή αυτή για να μην προλάβουν να μάθουν οι πολίτες τις συνέπειες του μνημονίου και καταλόγισε στον πρώην πρωθυπουργό ότι ψευδόταν, καθώς είχε αποφασίσει από τις 12 Ιουλίου να πάει σε εκλογές όπως είπε σε συνέντευξή του, ενώ διαβεβαίωνε τους πολιτικούς αρχηγούς στις 24 Ιουλίου ότι δεν θα γίνουν εκλογές.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι έπρεπε να δοθεί τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα για να υπάρξει συζήτηση και να ενημερωθούν οι πολίτες.

Επέμεινε ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει αφήσει ουρές στο ασφαλιστικό», ενώ εκτίμησε ότι οι εκλογές «μπορεί και να μας οδηγήσουν πίσω σε πολλά θέματα».

Για το μετεκλογικό σκηνικό ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασιών με όσο πιο πολλά κόμματα γίνεται, τονίζοντας ότι έχουν τελειώσει οι μονοκομματικές κυβερνήσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «πρέπει από αυτή τη Βουλή να προκύψει μακράς διαρκείας κυβέρνηση». Αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι θα πάρει την εντολή και θα την κρατήσει και για πολλά χρόνια «με μια κυβέρνηση ικανών και αξίων από όλους τους χώρους ανεξαρτήτως της πολιτικής τους καταβολής».

Τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαμαρτυρίας, σημειώνοντας ότι «η ψήφος διαμαρτυρίας δεν λύνει τα προβλήματα, μάλλον τα διογκώνει» και ότι «90 δισ. κόστος για αγανάκτηση είναι πολλά».

Ερωτηθείς για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν μετάνιωσε για την ανθοδέσμη που της είχε δώσει παραδίδοντάς της την προεδρία της Βουλής, ενώ ανέφερε μια σειρά προτερημάτων της: «Η Ζ. Κωνσταντοπούλου πρώτον είναι διαβασμένη, άλλο αν πολλές φορές παρερμηνεύει κάποια ζητήματα τα οποία λέει. Δεύτερον έχει το παρουσιαστικό, τον όγκο, το θράσος που μπορεί να επιβληθεί. Τρίτον έχει ένα ιστορικό όνομα στην Αριστερά. Τέταρτον θα παίξει ρόλο τα επόμενα χρόνια στον χώρο της Αριστεράς. Και πέμπτον να καταλάβουν όλοι ότι ή θα μπορέσουν να συνεννοηθούν μαζί της ή θα τους κάνει άνω κάτω».

Sponsored Post