ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/09/2015 15:07 EEST | Updated 02/09/2015 15:17 EEST

#KiyiyaVuranInsanlik: Η ανθρωπιά ξεβράστηκε στην ακρογιαλιά – Η φωτογραφία του νεκρού αγοριού στα τουρκικά παράλια εξοργίζει το Twitter

ASSOCIATED PRESS
A paramilitary police officer carries the lifeless body of a migrant child after a number of migrants died and a smaller number were reported missing after boats carrying them to the Greek island of Kos capsized, near the Turkish resort of Bodrum early Wednesday, Sept. 2, 2015. (AP Photo/DHA) TURKEY OUT

KiyiyaVuranInsanlik. Η ανθρωπιά εκβράστηκε στην ακρογιαλιά. Ένα hashtag για τις ψυχές των προσφύγων που χάθηκαν στην προσπάθειά τους να βρουν μια καλύτερη ζωή.

Την Τετάρτη έγινε πρώτο hashtag παγκοσμίως. Συνοδευόμενο από την φωτογραφία ενός μικρού αγοριού. Το άψυχο σώμα του είχε ξεβραστεί στα τουρκικά παράλια κοντά στο Μποντρούμ.

Μαζί του χάθηκαν άλλοι 12 τουλάχιστον πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Κω. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται πέντε παιδιά και μια γυναίκα. Άλλοι επτά άνθρωποι σώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού, ενώ δύο έφτασαν κολυμπώντας στην ακτή

Στη φωτογραφία φαίνεται το μικρό αγοράκι, με το κόκκινο μπλουζάκι του, το μπλε σορτσάκι και τα ασορτί παπουτσάκια, να κείτεται στην ακροθαλασσιά με το πρόσωπό του στην άμμο.

Σε μια δεύτερη εικόνα, ένας αστυνομικός κρατάει στην αγκαλιά του το άψυχο σώμα του παιδιού για να το απομακρύνει από το σημείο.

Οι φωτογραφίες έχουν κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ αλλά και των social media συνοδευόμενο από τις λέξεις «ντροπή» «Ευρώπη ακούς» και άλλα. Μια φωτογραφία που αποτυπώνει όλη τη φρίκη της προσφυγικής κρίσης που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες.

Κάποιοι χαρακτηρίζουν αυτή την εικόνα ως ένα σκληρό ταρακούνημα για όσα συμβαίνουν. Εμείς θα πούμε ότι αργήσαμε να τακουνηθούμε.

Sponsored Post