ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/09/2015 10:31 EEST | Updated 03/09/2015 13:55 EEST

Βρέθηκε καλά στην υγεία του ο 11χρονος Διονύσης

xamogelo tou pediou

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με τον 11χρονο Διονύση, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 30/8 από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Μετά από εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας στον καταυλισμό Ρομά Ασπρόπυργου (όπως είχε γράψει η HuffPost Greece), εντοπίστηκε τελικά καλά στην υγεία του ο ανήλικος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η θεία του Διονύση, η οποία είχε επισκεφτεί το παιδί στο Νοσοκομείο λίγο πριν την εξαφάνιση, συνεργάστηκε με την Αστυνομία και δέχθηκε να παραδώσει τον 11χρονο σε προκαθορισμένο ραντεβού.

Η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν άρπαξε εκείνη τον ανήλικο από το Νοσοκομείο αλλά ότι ο Διονύσης έφυγε μόνος του από εκεί και πήγε στο σπίτι του παππού του στο Κιάτο, όπου και διέμενε αυτές της ημέρες. Για να μεταβεί στο Κιάτο χρησιμοποίησε, σύμφωνα με την ίδια κατάθεση, 20 ευρώ, τα οποία έδωσε στον Διονύση Ελληνίδα που τον λυπήθηκε βλέποντας τον έξω από το νοσοκομείο. Ο 11χρονος έχει ήδη επιστρέψει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου θα παραμείνει υποστηριζόμενος από ψυχολόγους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 30ης Αυγούστου 2015, ο Διονύσης ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο ήρθε σε επαφή με δύο πρόσωπα, που φαίνεται να γνώριζε και ήταν χαρούμενος από την παρουσία τους. Δεν δήλωσαν κάποιο βαθμό συγγένειας, ωστόσο ο 11χρονος πέρασε αρκετό χρόνο μαζί τους παίζοντας και γελώντας μέσα στον θάλαμό του. Όταν έφυγαν, λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, ο Διονύσης ζήτησε να πάει τουαλέτα και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό, το νοσοκομείο δεν είχε τη δυνατότητα αποκλειστικής νοσοκόμας για τον Διονύση, που δεν είχε δώσει δείγματα αντιδραστικής συμπεριφοράς και τάσεων φυγής.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το ζευγάρι που ήρθε σε επαφή με τον Διονύση να είναι αυτό που πήρε τον 11χρονο μετά την φυγή του από το νοσοκομείο.