Βαρουφάκης για πρόγραμμα διάσωσης: Ακόμη και ένα 10χρονο παιδί καταλαβαίνει ότι δεν βγαίνει

Βόμβες Βαρουφάκη: Ακόμη και ένα 10χρονο παιδί καταλαβαίνει ότι το πρόγραμμα διάσωσης δεν βγαίνει
sooc

Κριτική κατά του τρίτου Μνημονίου άσκησε για ακόμη μια φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος τόνισε πως η ελληνική διάσωση δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Ειδικότερα, μιλώντας στο CNBC ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως ακόμη και «ένα 10χρονο με κάποιες βασικές δεξιότητες μαθηματικών γνωρίζει πως το πρόγραμμα δεν μπορεί να τελειώσει καλά όταν υπάρχει ένα μη βιώσιμο χρέος και προσπαθήσει κανείς να το λύσει με το να προσποιείται ότι είναι πρόβλημα ρευστότητας και συσσωρεύει το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία σε συνθήκες αυστηρής λιτότητας».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Βαρουφάκης έγινε αποδέκτης κριτικής επειδή δεν δέχτηκε το πρόγραμμα λιτότητας, παρά το γεγονός ότι άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία το δέχτηκαν.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ακόμη ότι δεν πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. Ειδικότερα τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί το πρόγραμμμα αναξιόπιστο και πρόσθεσε ότι αντίστοιχη είναι και η στάση του ΔΝΤ

Υπογράμμισε επίσης πως «έχουμε μια σκακιέρα και η Ελλάδα είναι σαν το πιόνι που θα θυσιαστεί».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης πως ο κ. Τσίπρας είναι προσωπικός φίλος του και ένας «εξαιρετικός πολιτικός», ωστόσο δικαιολογώντας τη μη κάθοδό του στις εκλογές σημείωσε:

«Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια και να τους πω ότι το κόμμα μας είναι σε θέση πλέον να σταθεροποιήσει την οικονομία».

Ο κ. Βαρουφάκης επαίνεσε επίσης τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τον οποίο περιέγραψε ως ένα «εξαιρετικό» κεντρικό τραπεζίτη.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε επίσης πως ο ίδιος δεν «είναι ένας πολύ καλός πολιτικός» και είναι ακόμη περήφανος για τα όσα έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το χρόνο.

Δημοφιλή