ΔΙΕΘΝΕΣ
05/09/2015 14:36 EEST | Updated 05/09/2015 14:38 EEST

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο κοντύτερος άνθρωπος του κόσμου

Peter Macdiarmid via Getty Images
LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 13: The shortest man ever, Chandra Bahadur Dangi meets the worlds tallest man, Sultan Kosen (not in shot) for the very first time on November 13, 2014 in London, England. Chandra from Nepal measuring 54.6 cm (21.5 inches) posed for photographers with Sultan from Turkey who is 251 cm (8 ft 3 inches). Today is the 10th annual Guinness World Records Day during which thousands of people are expected to come together to celebrate the international day of record-breaking! (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)

Με ύψος μόλις 54 εκατοστών και βάρος 14 κιλών, ο Chanda Bahadur Dangi με καταγωγή από το Νεπάλ ήταν ο κοντύτερος άνθρωπος στον πλανήτη. Την Πέμπτη ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών σε Νοσοκομείο στην Αμερικανική Σαμόα.

Σύμφωνα με την Kathmandu Post, ο άνδρας είχε νοσήσει με πνευμονία και την προηγούμενη εβδομάδα εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Lyndon B. Johnson στο Πάγκο Πάγκο. Όπως ανέφερε η Daily Mirror, είχε λάβει θεραπεία στο Νεπάλ και στη συνέχεια επισκέφτηκε την Αμερικανική Σαμόα για μια δημόσια εμφάνιση. Εκεί, τα συμπτώματά του έγιναν χειρότερα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου και απεβίωσε.

Ο Dangi είχε μπει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες το 2012, όταν επιβεβαιώθηκε πως ήταν 5 πόντους ψηλότερος από τον Φιλιππινέζο Junrey Balawing που κατείχε μέχρι τότε τον τίτλο του κοντύτερου ανθρώπου στον κόσμο. Η επιτροπή των Γκίνες εξέφρασε την λύπη της για τον θάνατο του «αξιομνημόνευτου», όπως τον αποκάλεσαν, Dangi.

Πέρυσι ο άνδρας είχε επισκεφτεί το Λονδίνο όπου συνάντησε τον ψηλότερο άνδρα του κόσμου, τον Sultan Kösen από την Τουρκία.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο Dangi είχε μια μορφή νανισμού που επέτρεπε στα όργανά του να αναπτύσσονται ανάλογα με το μέγεθός του. Γι' αυτό τον λόγο δεν υπέφερε από σημαντικά προβλήματα υγείας.

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της Huffington Post.