ΔΙΕΘΝΕΣ
05/09/2015 12:42 EEST | Updated 05/09/2015 13:01 EEST

Σάο Πάολο: 61χρονος αυτοθυσιάστηκε για να σώσει γυναίκα από τα χέρια αποφυλακισμένου βαρυποινίτη

Ένας 61χρονος στη Βραζιλία έχασε την ζωή του στην προσπάθειά του να απελευθερώσει νεαρή γυναίκα από τα χέρια οπλισμένου άνδρα στα σκαλιά Καθεδρικού Ναού στο Σάο Πάολο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 49χρονος Luiz Antonio da Silva επισκέφτηκε τον Ναό το μεσημέρι της Παρασκευής για να προσκυνήσει. Μετά από 20 λεπτά προσευχής, εκείνος γράπωσε μια γυναίκα και την έσυρε ως την κεντρική είσοδο. Εκεί, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ανήγγειλε πως θα κρατήσει την νεαρή όμηρο, αφού πρώτα είχε αποπειραθεί να την ληστέψει.

Την στιγμή που πλήθος κόσμου παρακολουθούσε την εφιαλτική αυτή στιγμή, ο 61χρονος Francisco Erasmo Rodrigues de Lima ρίσκαρε την ίδια του την ζωή, σπρώχνοντας τον άνδρα μακριά από το θύμα. Η νεαρή γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει με μερικούς τραυματισμούς, όμως ο σωτήρας της δέχτηκε πυρά, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιος πυροβόλησε τον de Lima. Τα δύο πιθανά σενάρια είναι να δέχτηκε τα πυρά των αστυνομικών ή του ίδιου του δράστη.

Εικόνες από το περιστατικό κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο de Lima επιτέθηκε στον da Silva έχοντας τον τσιγάρο του στο στόμα. Ο τελευταίος ήταν γνωστός στις αρχές, καθώς είχε μόλις εκτίσει 22ετή ποινή κάθειρξης για κλοπή, εμπόριο ναρκωτικών και επίθεση. Έχασε την ζωή του από τα πυρά των αστυνομικών στα σκαλιά του Ναού.