ΔΙΕΘΝΕΣ
05/09/2015 07:42 EEST | Updated 05/09/2015 07:47 EEST

Πόσο όμορφο θα είναι το...«τέλος του κόσμου»: Εντυπωσιακές εικόνες δοκιμών εκτόξευσης διηπειρωτικών πυραύλων

Όταν ακούει κανείς για πυρηνικά όπλα, διηπειρωτικούς πυραύλους και ούτω καθεξής, το μυαλό μάλλον δεν πάει στη λέξη και την έννοια της...ομορφιάς.

Πάντως, εάν κρίνει κανείς από δοκιμές πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων Minuteman III από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ (ΗΠΑ), αν μη τι άλλο, θα είναι...εντυπωσιακό.

Οι εικόνες από τις βραδινές εκτοξεύσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και ως «μεγαλειώδεις», εάν δεν ήξερε κανείς ότι πρόκειται για τα όπλα τα οποία προορίζονται να φέρουν την «Ημέρα της Κρίσης» στη Γη σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Ο LGM-30G Minuteman III αποτελεί βασικό κομμάτι του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου, με περίπου 450 να είναι εγκατεστημένοι σε σιλό στη Μοντάνα, τη Βόρεια Ντακότα και το Γουαϊόμινγκ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Foxtrot Alpha. Ο καθένας είναι σε θέση να μεταφέρει μέχρι και τρία MIRV (οχήματα- «βλήματα» που φέρουν πολλαπλές ανεξάρτητες πυρηνικές κεφαλές) και σειρά συστημάτων αντιμέτρων για αντιμετώπιση εχθρικών ραντάρ και αντιπυραυλικών συστημάτων. Η εμβέλειά του είναι γύρω στα 13.000 χιλιόμετρα.