ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/09/2015 16:13 EEST | Updated 08/09/2015 16:13 EEST

Κηδεύθηκε στην Κοζάνη ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί στα Ζωνιανά της Κρήτης το 2007

Eurokinissi

Κηδεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης στη γενέτειρά του, την ορεινή κωμόπολη Τσοτυλίου, στην επαρχία Βοΐου Κοζάνης, ο 37χρονος ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ., Στάθης Λαζαρίδης, ο οποίος πριν από οκτώ περίπου χρόνια τραυματίστηκε βαρύτατα στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη διακινητών ναρκωτικών, στα Ζωνιανά Κρήτης.

Η εκκλησία της κωμόπολης της Κοζάνης είχε κατακλυστεί από νωρίς το μεσημέρι από εκατοντάδες άτομα, ανάμεσά τους συγχωριανοί, παλιοί συμμαθητές, φίλοι, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων από τη Δυτική Μακεδονία, κάτοικοι, αλλά και πολλοί συνάδελφοί του, ορισμένοι από τους οποίους ταξίδεψαν από την Κρήτη, όπου υπηρετούσαν μαζί με τον 37χρονο, την εποχή που σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό.

Άγημα της αστυνομίας απέδωσε τιμές στον άτυχο αστυνομικό, ενώ αίσθηση προκάλεσαν, την ώρα της κηδείας, οι κραυγές του πατέρα, που ζητούσε εξήγηση για τον άδικο χαμό του παιδιού του.

Το ιστορικό

Στις 5 Νοεμβρίου 2007 αστυνομικοί που επέβαιναν σε 12 οχήματα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο στα Ζωνιανά για τον εντοπισμό ποσοτήτων ναρκωτικών, αλλά δέχθηκαν καταιγισμό πυρών.

Μια σφαίρα πολεμικού όπλου έπληξε τον νεαρό ειδικό φρουρό στον αυχένα, ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί του τραυματίστηκαν πιο ελαφριά.

Από τη μέρα εκείνη ο Στάθης Λαζαρίδης έπεσε σε κώμα. Υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ μεταφέρθηκε για θεραπεία με αεροπλάνο σε ειδική νευροχειρουργική κλινική στο Ισραήλ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Επί οκτώ ολόκληρα χρόνια ο άτυχος αστυνομικός ήταν καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Όταν ο Στάθης Λαζαρίδης τραυματίστηκε η σύζυγός του Μαρία ήταν έγκυος, όμως δεν κατάφερε να γνωρίσει την ηλικίας 8 ετών σήμερα κόρη του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)