Ο γιος του Pablo Escobar αποκαλύπτει: Πως είναι να έχεις πάτερα τον πιο κακόφημο βαρόνο ναρκωτικών

Ο γιος του Pablo Escobar αποκαλύπτει: Πως είναι να έχεις πάτερα τον πιο κακόφημο βαρόνο ναρκωτικών

Ζούσε στο σπίτι που κάθε μικρό αγοράκι ονειρευόταν. Στο οικόπεδο επτά τετραγωνικών μιλίων γης όπου ζούσε υπήρχε πίστα καρτ, τεράστιες πισίνες αλλά ακόμα και ένας προσωπικός ζωολογικός κήπος. Η τοποθεσία έμοιαζε ιδανική για να μεγαλώσει ένα παιδί.

Για τον νεαρό Sebastian Marroquin όμως ήταν ένα σπίτι στο οποίο φοβόταν, όχι επειδή κάποια στιγμή δραπέτευσε ένας ιπποπόταμος μέσα από την λίμνη, αλλά γιατί ο πατέρας του ήταν ο Pablo Escobar ο οποίος είχε εμπλακεί σε έναν αιματηρό πόλεμο με δύο αντίπαλες συμμορίες διακίνησης κοκαΐνης αλλά και του κολομβιανού κράτους.

Ο 38χρονος σήμερα Sebastian μεγάλωσε σε μια εποχή που ο πατέρας του ήταν ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes είχε περιουσία που ξεπερνούσε τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά το θάνατο του πατέρα του ο Juan Pablo Escobar άλλαξε το όνομά του και το έκανε Sebastian Marroquin. Ο νεαρός αποφάσισε να διηγηθεί την ιστορία του πατέρα του μέσα από το βιβλίο "Ο Pablo Escobar: Ο Πατέρα μου".

Αυτό είναι το ονοματεπώνυμο που διάλεξε τη στιγμή της εξορίας του στην Αργεντινή με τη μητέρα του και την αδελφή του, μετά τον θάνατο του πατέρα του στις 2 Δεκεμβρίου 1993 στο Medellín.

Η αυτοβιογραφία, η οποία έγινε best seller στην Λατινική Αμερική, αποκάλυψε λεπτομέρειες του πάμπλουτου βαρόνου των ναρκωτικών. Ο Sebastian είχε ήδη δείξει το άλλο πρόσωπο των Escobar το 2009, ζητώντας συγνώμη από τα θύματα της βίας που είχαν σχέση με τα ναρκωτικά σε ντοκιμαντέρ με τίτλο “Οι αμαρτίες του πατέρα μου”.

Υποσχέθηκε να δώσει τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου του ανώνυμα και σε φιλανθρωπικά έργα στην Κολομβία.

Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), τον περασμένο Νοέμβριο, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου είχε αναφέρει: "Είχα το εξαιρετικό προνόμιο να είμαι ο γιος του Pablo Escobar. Για μένα υπήρξε καλός πατέρας. Έχω κρατήσει χιλιάδες γράμματά του στα οποία μου δίνει συμβουλές, με προτρέπει να σπουδάσω, να γίνω καλός άνθρωπος, να μείνω μακριά από τα ναρκωτικά" και πρόσθεσε "Θα μπορούσα να είχα μεταμορφωθεί σε Pablo Escobar αλλά έγινα αρχιτέκτονας, σχεδιαστής, ομιλητής και τώρα συγγραφέας".

Από την τεράστια περιουσία του βαρόνου των ναρκωτικών, δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτε, καθώς οι εχθροί του "οι οποίοι ήταν για μερικούς, φίλοι του στο παρελθόν», τη διεκδίκησαν σαν «λάφυρο πολέμου", διευκρινίζει ο γιος του που αφηγείται επίσης την προδοσία του θείου του Roberto Escobar, πληροφοριοδότη της DEA, αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης των ναρκωτικών.

"Έπρεπε να απαλλαγούμε από όλη την περιουσία του και είμαι ευγνώμων γι' αυτό, γιατί αυτό μας επέτρεψε να ξαναρχίσουμε από το μηδέν" τονίζει, θυμίζοντας την πτώση του Pablo Escobar που σήμανε το τέλος των μεγάλων καρτέλ της Κολομβίας.

Δημοφιλή