7 πράγματα που μας έχουν λείψει από τα ραντεβού «παλιάς κοπής»

7 πράγματα που μας έχουν λείψει από τα ραντεβού «παλιάς κοπής»
USA,New York,New York City,Happy young couple sitting on bench in park
SuperStock via Getty Images
USA,New York,New York City,Happy young couple sitting on bench in park

Ο κόσμος των ραντεβού είναι ένας κόσμος περίεργος. Μπορεί να γίνει υπέροχος αλλά και πολύ τρομακτικός. Καθώς τα χρόνια περνούν, λίγο η τεχνολογία, λίγο οι κοινωνικές αλλαγές, ο κόσμος των ραντεβού έχει αλλάξει. Αυτή η αλλαγή έχει τόσο θετικά, όσο και αρνητικά στοιχεία, αλλά μας έχει κάνει να αναπολήσουμε τις παλαιότερες εποχές, τα ραντεβού όπως τα έχουμε ακούσει από την γιαγιά μας ή τη μητέρα μας, και να πεθυμήσουμε τα παρακάτω 7 πράγματα.

1. Δεν υπήρχαν προσδοκίες για σεξ

Δεν είμαστε τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουμε ότι δεν υπήρχε το προγαμιαίο σεξ, αλλά σίγουρο το σεξ στο πρώτο ραντεβού δεν ήταν κάτι συνηθισμένο. Η νύχτα έληγε με ένα φιλί αποχαιρετισμού και ο καθένας πήγαινε στο σπίτι του.

2. Οι άντρες ήταν πιο ιπποτικοί και ευγενικοί

Μπορεί να μην αρέσει σε όλες τις γυναίκες να τους ανοίγουν την πόρτα και να τους τραβούν την καρέκλα για να κάτσουν, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι καλοί τρόποι έχουν εκλείψει τα τελευταία χρόνια.

3. Οι άντρες προσπαθούσαν περισσότερο για την εμφάνισή τους

Αυτό δεν σημαίνει ότι κοιτάζονταν με τις ώρες στον καθρέφτη και έφτιαχναν τα μαλλιά τους, γιατί αυτά συμβαίνουν και σήμερα, αλλά φρόντιζαν το πουκάμισό τους να είναι πάντα σιδερωμένο και τα παπούτσια τους γυαλισμένα και καθαρά.

4. Μπορούσαμε να περιμένουμε λουλούδια

Ένα μπουκέτο με λουλούδια ήταν το τέλειο δώρο για το ραντεβού ή για την επόμενη ημέρα.

5. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού κανείς δεν έδινε σημασία στο κινητό του

Πριν την εποχή των smartphone υπήρχαν μόνο δύο πρόσωπα σε κάθε ραντεβού και υπήρχε μεγαλύτερη επικοινωνία και βλεμματική επαφή. Άλλωστε, δεν χάθηκε και ο κόσμος αν απαντήσετε στα μηνύματά σας μία ώρα αργότερα.

6. Οι άντρες πάντοτε επέμεναν να πληρώσουν στο πρώτο ραντεβού

Κανένας άντρας δεν χρειάζεται να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού, αλλά σίγουρα είναι ωραίο όταν κάποιος το προτείνει. Όχι επειδή είναι δουλειά του άντρα να πληρώνει, αλλά επειδή είναι ωραίο συναίσθημα να θέλει κάποιος να σου προσφέρει κάτι, όπως ένα γεύμα. Επίσης, είναι πάντοτε άσχημο να κάνει κάποιος την «πάπια» όταν φτάνει η στιγμή του λογαριασμού.

7. Δεν μιλούσε κανείς για τις προηγούμενες σχέσεις του

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μοιράζεται κανείς τις προηγούμενες σχέσεις ή ερωτικές εμπειρίες του γενικά, πόσω μάλλον στο πρώτο ραντεβού.

Το άρθρο αυτό βασίστηκε στο «7 Things We Truly Miss About Old-School Dating» που δημοσιεύτηκε στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.