Αυτός είναι ο Γερμανός παιδόφιλος που συνελήφθη στα Χανιά

Αυτός είναι ο Γερμανός παιδόφιλος που συνελήφθη στα Χανιά
ΕΛ.ΑΣ

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του αμετανόητου παιδόφιλου που κυκλοφορούσε ελεύθερος παρά τις συλλήψεις του παρελθόντος.

Πρόκειται για τον 49χρονο Γερμανό Bittner Heiner Jost, ο οποίος συνελήφθη στις 5 Σεπτεμβρίου 2015 στα Χανιά. Μέσα σε ένα χρόνο συνελήφθη δύο φορές για κατοχή και διακίνηση βίντεο με σεξουαλικές κακοποιήσεις και βασανισμούς παιδιών από 7 μηνών έως και 10 ετών. Την τελευταία φορά είχε αφεθεί ελεύθερος από τον Εισαγγελέα με εγγύηση 10.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Ο 49χρονος από τη Γερμανία, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μένει στα Χανιά, χαρακτηρίζεται από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως ο «νούμερο 2» παιδόφιλος που συλλαμβάνεται στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία.

Παράλληλα, γίνεται έρευνα αν μέρος του υλικού που είχε στην κατοχή του έχει αποτυπωθεί από διάφορες περιοχές της Κρήτης.

«Εμένα αυτό μου αρέσει να κάνω», είπε στους αστυνομικούς που κατάφεραν να τον συλλάβουν παρότι είχε πηδήξει και καταφύγει σε μπαλκόνια διπλανής πολυκατοικίας μαζί με τον επίμαχο υπολογιστή και το αηδιαστικό υλικό για να αποφύγει τη σύλληψη.

Τουλάχιστον δύο οργανώσεις προστασίας των παιδιών αναμένεται να προβούν σε διάβημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαμαρτυρόμενοι για τους εισαγγελικούς χειρισμούς και τις παράξενες «ελευθερώσεις» του 49χρονου, δύο τον αριθμό, μέσα σε έναν χρόνο, με την δεύτερη να έρχεται σε παραβίαση των περιοριστικών όρων εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα διαμονής του.

Οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση και σχημάτισαν τη δικογραφία σε βάρος του έχουν προβεί και σε αίτημα δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυτότητάς του και φωτογραφιών του, στην Εισαγγελία Χανίων που θα κρίνει αν θα εκδώσει τη σχετική διάταξη, καθώς υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως ο 49χρονος ενδεχομένως έχει προβεί σε βιασμούς ανηλίκων, που πιθανόν έχει καταγράψει.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί ερευνούν επίσης, το πιθανό ενδεχόμενο ο Γερμανός κατηγορούμενος να εμπορευόταν τα βίντεο παιδικής πορνογραφίας, καθώς παρότι εμφανίζεται και δηλώνει άνεργος, φαίνεται να κάνει «καλή ζωή», η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά του.

Αυτή τη φορά ο 49χρονος είχε κλέψει τους κωδικούς ασύρματου δικτύου από μία γειτόνισσα που έμενε σε διπλανή πολυκατοικία και από αυτή τη διαδικτυακή σύνδεση προέβαινε στη λήψη και τον διαμοιρασμό του υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο εντοπισμός της ύποπτης σύνδεσης έγινε στο πλαίσιο παγκόσμιας διαδικτυακής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Pacifier», και αντιστοιχούσε σε αλλοδαπή κάτοικο των Χανιών. Οι αστυνομικοί την εντόπισαν και διαπίστωσαν ότι δεν είναι εκείνη που είχε λάβει τα επίμαχα αρχεία.

Από την εξέλιξη της έρευνας αναζήτησαν τον «παλιό γνώριμο», ο οποίος είχε διαφύγει… τρία μπαλκόνια μακρύτερα και εντοπίστηκε κρυμμένος σε κοινόχρηστο χώρο διπλανής πολυκατοικίας.

Λίγο νωρίτερα είχε κρύψει στην ταράτσα της ίδιας πολυκατοικίας έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και εξωτερικό σκληρό δίσκο, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν 650 γιγαμπάϊτ σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας (εικόνες και βίντεο). Τα ψηφιακά μέσα στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση και παράλληλα, ταυτοποίηση τυχόν υλικού κακοποίησης ανηλίκων από περιοχή της Κρήτης.

Δημοφιλή