Πέθανε ο πρώην συνδικαλιστής και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Λάμπρος Κανελλόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, Λάμπρος Κανελλόπουλος
eurokinissi

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών, το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Γεννήθηκε το 1948 στη Ζαχάρω του νομού Ηλείας. Έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα (1967-74), εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του και ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από το 1984. Διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 22.1.96 έως 25.9.96.

Υπήρξε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Νοέμβριος 1983-86), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (1986-88)και πρόεδρος της ΓΣΕΕ (1989-93).

Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (1990-93) και μέλος του προεδρείου της Oικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1990-92). Από το 2001 ήταν πρόεδρος της ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF", η οποία και εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για τον θάνατο του προέδρου της.

«Προώθησε όσο λίγοι την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ελλάδα και τον κόσμο και την υπόθεση του μητρικού θηλασμού, ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού με την καθιέρωση στη χώρα μας των τριών πρώτων φιλικών προς τα βρέφη νοσοκομείων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Για τη σημαντική ανθρωπιστική του δράση και προσφορά είχε τιμηθεί το 2004 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή, στις 2 μ.μ., στο Α' νεκροταφείο (ΙΝ Αγ. Θεοδώρων), ενώ η ταφή θα γίνει το Σάββατο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ζαχάρω Ηλείας.

Δημοφιλή