Τσίπρας: Η ΝΔ κρύβει λόγια και σκοπός της είναι η αντιδραστική παλινόρθωση

Αλ. Τσίπρας: Η ΝΔ φορά εθνική προβιά, αλλά θα εκδικηθεί το λαό
eurokinissi

Την «προπαγάνδα εθνικής ενότητας, οικουμενικότητας και μεγάλου συνασπισμού» κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στα Γιάννενα, τονίζοντας ότι στόχος η ομηρία του ΣΥΡΙΖΑ και η «αντιδραστική παλινόρθωση» με «την επιβολή και τη στερέωση του καθεστώτος της διακυβέρνησης των δυνάμεων του χθες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγγυήθηκε

α) πολιτική σταθερότητα.

β) την εφαρμογή της συμφωνίας, με όρους μάχης και όχι άνευ όρων παράδοσης.

γ) τις αλλαγές που χρειάζεται εδώ και τώρα η κοινωνική πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μια απάτη και πολλά ψέματα» αναφερόμενος στα περί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ.

«Απάτη είναι η δήθεν εθνική ενότητα που επικαλούνται. Και πίσω της κρύβει την εθνική υποτέλεια που επιδιώκουν. Με τη δική μας μάλιστα συμμετοχή! Και είναι ψέμα ότι ενδιαφέρονται δήθεν για το καλό της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και φυσικά ψέμα όταν ψελλίζουν, όσο τολμούν να το κάνουν, για μεταρρυθμίσεις. Γιατί μεταρρυθμίσεις για όλους αυτούς, παλιούς και νεόκοπους, είναι οι περικοπές, οι απολύσεις η κατάργηση του κοινωνικού κράτους, το εργασιακό καθεστώς ζούγκλας. Εμάς και το ξέρουν, μας χωρίζει χάος με τέτοιες απόψεις», είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «γι' αυτό μας υπονόμευσαν και μας πολέμησαν με κάθε τρόπο τους μήνες της δύσκολης διακυβέρνησης και διαπραγμάτευσης.

Γι' αυτό έκαναν σημαία την αριστερή παρένθεση. Κι αν σήμερα φορούν εθνική προβιά, είναι για να πετύχουν την αριστερή παρένθεση με άλλο τρόπο. Στερώντας την ισχυρή εντολή από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπολογίζουν ότι θα τον μετατρέψουν σε όμηρο της δικής τους πολιτικής. Και θα εξασφαλίσουν το καθεστώς τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Β. Μεϊμαράκη: «ας μιλάει για συνεργασίες, δεν τις πιστεύει. Τα λέει μόνο και μόνο για να θολώσει τα νερά ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλαζονικός. Αλλά υπήρξε μεγαλύτερη αλαζονεία από την αλαζονεία της εξουσίας αυτών των ίδιων ανθρώπων τόσες δεκαετίες τώρα;».

«Τον είδατε τον κύριο Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ. Και τον ακούσατε. Κανένα πρόγραμμα, καμιά αυτοκριτική για το σάπιο παρελθόν, το άρρωστο κράτος, τις κουμπαριές της ΝΔ και των άλλων με τη διαπλοκή, την υπερχρέωση της χώρας, την ανοχή και την υπόθαλψη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Κρύβει λόγια η ΝΔ για το σκοπό της, που είναι ένας: Η αντιδραστική παλινόρθωση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μην τους βλέπετε τώρα που παρουσιάζονται γλυκείς και θέλουνε λένε να τα βρούμε και να πιούμε και κάνα καφέ στη Κουμουνδούρου. Αυτή είναι η μάσκα που φοράνε πριν τις εκλογές. Η επιστροφή τους θα συνοδεύεται αυτή τη φορά όχι μόνο από την επιστροφή στα παλιά και ολέθρια, αλλά και από την εκδικητικότητα απέναντι στο λαό γιατί στάθηκε όρθιος», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι «του ξέφυγε του κου Μειμαράκη και είπε ότι τη προηγούμενη φορά δε τα κατάφερνε γιατί δεν είχαν αυτοδυναμία. Γιατί πόσο να τη φορέσει τη προβιά ο λύκος, κάποια στιγμή θα του ξεφύγει αυτό που κρύβει μέσα του».

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί αυτή τη στιγμή όχι μόνο να κρατήσει όρθια την κοινωνία και τη χώρα. Αλλά και να οργανώσει την πορεία προς την απελευθέρωση από τα μνημόνια και τις παθογένειες που μας οδήγησαν σ' αυτά».

Το κρίσιμο ερώτημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αν οι πολίτες, «ακόμα και οι συντηρητικοί πολίτες» όπως έσπευσε να σημειώσει, μπορούν να εμπιστευτούν την ΝΔ. «Τι μπορεί να εμπιστευτεί σ' αυτούς ακόμα και ο συντηρητικός πολίτης; Τη διαπραγμάτευση για τη μείωση του χρέους που χρόνια τώρα διακηρύσσουν ότι είναι βιώσιμο; Τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, που οι ίδιοι μετέτρεψαν σε ζούγκλα; Τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δημόσιου τομέα που τον μετέτρεψαν σε φέουδο τους; Την αποτροπή των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, που είχαν ετοιμάσει με τους δανειστές; Την αποτροπή της περικοπής των συντάξεων, που με την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ήταν έτοιμοι να επιβάλουν;», αναρωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε εμφατικά:

«Θα εμπιστευτούμε για όλα αυτά τον κο Μεϊμαράκη, τον Άδωνι, τον Βορίδη, τον Βενιζέλο, τον Πάγκαλο;».

Δημοφιλή