Ο πορτιέρης που χτύπησε τον 31χρονο στη Μύκονο θα έφευγε από το νησί την επόμενη μέρα

Ο πορτιέρης που χτύπησε τον 31χρονο στη Μύκονο θα έφευγε από το νησί την επόμενη μέρα
Mykonos, Greece
Mykonos, Greece
L. Richard Martin, Jr./Flickr

Σε οδηγό των αστυνομικών και δικαστικών ερευνών εξελίσσεται το βίντεο από κάμερα νυχτερινού καταστήματος της Μυκόνου, το οποίο καταγράφει τον ξυλοδαρμό του 31χρονου Κύπριου Β.Π.

Την Τετάρτη, ο Ανακριτής Σύρου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 25χρονου πορτιέρη που κατηγορείται ότι σήκωσε πάνω και πέταξε με βία τον Β.Π. στο έδαφος. Η κατηγορία σε βάρος του νεαρού υπαλλήλου εταιρίας σεκιούριτι μετατράπηκε από πλημμέλημα (πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης) σε κακούργημα (απόπειρα ανθρωποκτονίας).

Ο 25χρονος ενημερώθηκε το πρωί για το ένταλμα και μετέβη μόνος του στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου για να παραδοθεί. Το τραγικό της υπόθεσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι ότι μία μέρα μετά το τραγικό περιστατικό της περασμένης Κυριακής ο νεαρός θα έφευγε για τη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει κάθε χρόνο για έξι μήνες όταν τελειώνει το καλοκαίρι.

«Στο βίντεο φαίνεται να σηκώνει πάνω τον Κύπριο και στη συνέχεια να τον εκτοξεύει με δύναμη ρίχνοντας τον κάτω. Έπεσε με τέτοιο τρόπο, ουσιαστικά με την ωμοπλάτη, ώστε δεν μπορούσε το θύμα να βάλει τα χέρια του και να προστατευτεί. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει στο κεφάλι, να πάθει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Ο δικηγόρος του 25χρονου κ. Κίμωνας Ευαγγελάτος δηλώνει ότι δεν επρόκειτο για χτύπημα αλλά για απώθηση: «Ο εντολέας μου δεν είναι μπράβος, είναι υπάλληλος εταιρίας σεκιούριτι. Δουλεύει καθημερινά από μικρή ηλικία, εδώ και έξι χρόνια, σχεδόν 12 ώρες την ημέρα για 30 ευρώ. Πριν πάει στη Μύκονο εργαζόταν σε εμπορικό κέντρο, ενώ το ποινικό του μητρώο είναι λευκό. Υποστηρίζει ότι δεν χτύπησε τον 31χρονο αλλά ότι τον απώθησε και προσθέτει ότι δεν φοβάται να δημοσιοποιηθεί το βίντεο με το περιστατικό. Το γεγονός ότι μετατράπηκε η κατηγορία του σε απόπειρα ανθρωποκτονίας το θεωρούμε υπερβολή και πιστεύουμε ότι σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα. Αυτό που προέχει τώρα είναι να γίνει καλά ο άνθρωπος που τραυματίστηκε».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης της εταιρίας σεκιούριτι που είχε αναλάβει τη φύλαξη του γνωστού κλαμπ Super Paradise είχε δευτερεύοντα ρόλο στον καυγά. Πρόκειται για πυγμάχο με μεγάλη εμπειρία στη φύλαξη νυχτερινών μαγαζιών και vip προσώπων.

Στο μεταξύ, εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 31χρονου, πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Θριάσειο Νοσοκομείο. «Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της κατάστασής του. Βρίσκεται ακόμα σε κωματώδη κατάσταση. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα κάτι. Υποβάλλεται καθημερινά σε εξετάσεις και τον παρακολουθούμε 24 ώρες το 24ωρο», δηλώνει ιατρική πηγή.

Δημοφιλή