Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από κατάρρευση γερανού στην Μέκκα

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από κατάρρευση γερανού στην Μέκκα
instagram makkahmadinah_24h

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένας γερανός, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες κατέρρευσε και συνέθλιψε την οροφή του Μεγάλου Τζαμιού της Μέκκα στη Σαουδική Αραβία.

Επίσης ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε δραματικά και ανέρχεται στους 180.

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι αναμένεται να φτάσουν στην Μέκκα για το ετήσιο προσκύνημα (Χατζ) και οι αρχές της χώρας είχαν ξεκινήσει τις εργασίες επέκτασης του τζαμιού για την υποδοχή των πιστών.

Η αρχή πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε ότι ομάδες διάσωσης έχουν αναπτυχθεί στο σημείο μετά την «πτώση ενός γερανού στο Μεγάλο Τέμενος».

Mία ώρα νωρίτερα, η αρχή πολιτικής προστασίας έκανε λόγο για «μέτριας έντασης έως ισχυρές βροχοπτώσεις» και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν κεραυνό που ενδεχομένως να έπληξε το γερανό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Οι αρχές ωστόσο δεν έχουν εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ο κυβερνήτης της περιοχής της Μέκκας, πρίγκιπας Χάλεντ αλ Φαϊσάλ, διέταξε την έναρξη μιας έρευνας.

Σε άλλες φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται σοροί να κείτονται σε λίμνες αίματος σε ένα χώρο του τεμένους όπου φαίνεται πως κατέπεσε ένα τμήμα του γερανού

Την ώρα που συνέβη το δυστύχημα επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

إنا لله وإنا إليه راجعون

A photo posted by Makkah And Madinah 24H Live 🎦 (@makkahmadinah_24h) on

يارب لطفك بعبادك

A photo posted by Makkah And Madinah 24H Live 🎦 (@makkahmadinah_24h) on

Δημοφιλή