ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/09/2015 15:31 EEST | Updated 11/09/2015 15:34 EEST

S&P: Παραμένει το CCC+ για την Ελλάδα

Timur Emek via Getty Images
NEW YORK, NY - FEBRUARY: The standard & poor's logo is displayed on the headquarters on February 17, 2013, in New York City. (Photo by Timur Emek/Getty Images)

Στο CCC+ διατηρεί την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, με τις προοπτικές της να χαρακτηρίζονται ως «θετικές». Ωστόσο επισημαίνει ότι οι εκλογές μπορεί να καθυστερήσουν την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τους πιστωτές.

Επίσης αναλυτές του οίκου αξιολόγησης, σημειώνουν πως η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν σχηματιστεί η νέα ελληνική κυβέρνηση.

O διεθνής οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι, χωρίς πρόσθετη αναδιάρθρωση, το δημόσιο χρέος της χώρας μας θα παραμείνει μη βιώσιμο.

Επιπλέον ο οίκος επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία είναι εύθραυστη και το αποτέλεσμα των εκλογών αβέβαιο, «πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη έχει υποχωρήσει χαμηλότερα από το ένα προς τρία».

Τέλος ο Standard & Poor's εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί αυτό το έτος κατά 3%, πρόκειται για τη χειρότερη απόδοση μεταξύ των 130 κρατών που αξιολογεί ο οίκος, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Sponsored Post