ΔΙΕΘΝΕΣ
12/09/2015 16:34 EEST

Η απάντηση του πατέρα του Αϊλάν στις καταγγελίες ότι εκείνος οδηγούσε την βάρκα που βυθίστηκε

YASIN AKGUL via Getty Images
Abdullah Kurdi, father of three-year-old Aylan Kurdi (also know as Aylan Shenu) who drowned off Turkey, Abdullah Kurdi stands in Aylan's room on September 6, 2015 in Kobane. Aylan Kurdi was buried with his four-year-old brother and mother on September 4 in Kobane. They had been living in Damascus but were forced to flee the war's instability which has left more than 240,000 people dead, more than four million have sought refuge in nearby countries, and millions more have been internally displace

Νέα τροπή έχει πάρει η υπόθεση του μικρού Αϊλάν που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να φτάσει στην Ελλάδα, μαζί με πολλούς ακόμα επιβάτες συμπεριλαμβανομένου του αδερφού του και τη μητέρα του, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν από άλλους επιβάτες της βάρκας, όπως την η Ζαϊνάμπ Αμπάς που έχασε την κόρη της, ο πατέρας του άτυχου παιδιού συνεργαζόταν με τους διακινητές και, μάλιστα, οδηγούσε τη βάρκα που βυθίστηκε.

Ο Αμπντουλάχ Κουρντί, ο πατέρας, που έχασε όλη την οικογένειά του στο ναυάγιο δεν άφησε ασχολίαστες τις καταγγελίες. Σύμφωνα με την Daily Mail, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ζήτησε από όλους να τον αφήσουν να θρηνήσει την τραγική απώλεια της οικογένειάς του.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το σκέφτηκα να οδηγήσω το σκάφος, αλλά δεν το έκανα. Είναι όλα ψέματα. Γνωρίζω ότι υπήρχε μια οικογένεια Ιρακινών στο σκάφος και δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Δεν ξέρω γιατί τα λέει αυτά η Ζαϊνάμπ. Υπέφερε κι εκείνη όπως εγώ, έχασε τα παιδιά της, έχασα τα παιδιά μου».