ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/09/2015 14:11 EEST | Updated 15/09/2015 14:12 EEST

Πέταξαν νεκρό βρέφος στα σκουπίδια του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

PHILIP MARK via Getty Images
NICOSIA, CYPRUS: A special policeman secures the area around the accident and emergency entrance at Nicosia Hospital where Cyprus President Tassos Papadopoulos was taken after passing out 12 May 2004. Papadopoulos, 70, was rushed to hospital here Wednesday after he fainted during a funeral service for a famous Greek Orthodox Church chanter, state radio reported. Papadopoulos briefly lost consciousness during the church ceremony conducted in above-average temperatures of 30 degrees Celsius (86 Fahrenheit). AFP PHOTO/Philip MARK (Photo credit should read PHILIP MARK/AFP/Getty Images)

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι βρέθηκε νεκρό βρέφος στα σκουπίδια του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει ο Φιλελεύθερος, το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα (οκτώ μηνών) στις 30 Αυγούστου στο Μακάρειο Νοσοκομείο και δύο μέρες μετά απεβίωσε.

Το περασμένο Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, οι ιατροδικαστές Ελένη Αντωνίου και Αγγελική Παπέττα διενήργησαν νεκροτομή επί της σορού του στο Γενικό Νοσοκομείου Λευκωσίας, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη αποτυχημένη κύηση της μητέρας. Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε συνεννόηση με τους γονείς αποφάσισαν όπως το νεκρό βρέφος ταφεί στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους οι γονείς δεν παρέλαβαν το πιστοποιητικό θανάτου του βρέφους, αλλά ούτε και το νοσοκομείο μερίμνησε για την ταφή του. Το νεκρό νεογνό εντοπίστηκε σήμερα, Τρίτη, σε κάλαθο αχρήστων στο θάλαμο του νεκροτομείου. Επιτόπιες έρευνες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας διενήργησε η Αστυνομία, η οποία ειδοποιήθηκε από τον Διευθυντή του Νοσοκομείου, Γιάννη Κυαμίδης.

Οι ανακριτές παρέλαβαν όλο το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του νοσοκομείου και συγκεκριμένα από το χώρο του νεκροτομείου, το οποίο αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι χθες το βρέφος βρισκόταν στα ψυγεία του νεκροτομείου, όπου είχε τοποθετηθεί μετά τη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του το περασμένο Σάββατο.

Όπως ανέφερε στο philenews ο κ. Κυαμίδης «το νοσοκομείο αμέσως μετά τον εντοπισμό του βρέφους ενημέρωσε την Αστυνομία, αφού πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία χρήζει διερεύνησης από τις αστυνομικές Αρχές». «Εμείς ως νοσοκομείο αναμένουμε πλέον ενημέρωση από την Αστυνομία και αναλόγως θα προχωρήσουμε βεβαίως και στη δική μας διερεύνηση του περιστατικού», κατέληξε ο κ. Κυαμίδης. Στο πλαίσιο των ερευνών, η Αστυνομία διενεργεί ανακρίσεις και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τη Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Πηγή: philenews