ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/09/2015 10:12 EEST | Updated 15/09/2015 10:12 EEST

Λαϊκή Ενότητα: Το μεταναστευτικό αποκαλύπτει το αποκρουστικό πρόσωπο της Ε.Ε.

Anadolu Agency via Getty Images
MUGLA, TURKEY - SEPTEMBER 15: Turkish Coast Guard rescue refugees after a vessel with refugees on board sailing from the Bodrum coast to the nearby Greek island of Kos, sank off Turkey's Aegean coast Bodrum, Turkey on September 15, 2015. Over 200 people rescued by Turkish Coast Guard from sunken Kos-bound vessel. 22 people have died after a boat carrying refugees sank early Tuesday in the Aegean Sea off Turkey's southwestern Mugla coast. (Photo by Ali Balli/Anadolu Agency/Getty Images)

Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χρήση στρατιωτικής ισχύος εναντίον των διακινητών κατακρίνει η Λαϊκή Ενότητα με ανακοίνωσή της, όπου κάνει λόγο για «μνημείο κυνισμού και υποκρισίας» που «αποτελεί η στάση των κυρίαρχων δυνάμεων της Ε.Ε. στην προσφυγική κρίση που συγκλονίζει όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα».

«Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν αυτοί που γιγάντωσαν το προσφυγικό κύμα με τις στρατιωτικές επεμβάσεις τους σε Συρία και Λιβύη, το συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών έστειλε στις ελληνικές καλένδες ακόμη και την πρόταση για μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία σε άλλες χώρες».

«Το αποκρουστικό πρόσωπο της υπαρκτής Ε.Ε. αποκαλύπτεται μπροστά σε όλο τον κόσμο: Φράχτες, έφιπποι συνοριοφύλακες και έκτακτα, διαρκή στρατοδικεία μεταναστών στην Ουγγαρία. Επαναφορά συνοριακών ελέγχων, με αναστολή της συνθήκης Σέγκεν, από τη Γερμανία, με τη Γαλλία έτοιμη να ακολουθήσει. Πράσινο φως για χρήση στρατιωτικής βίας, από ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία, υποτίθεται εναντίον των δουλεμπόρων- μια απόφαση που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα στοιχίσει τη ζωή πολλών απελπισμένων μεταναστών» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι σύγχρονοι “έμποροι των εθνών”, που βομβαρδίζουν τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης με Μνημόνια και προκαλούν το μεγάλο προσφυγικό κύμα νέων, μορφωμένων ανθρώπων προς τις χώρες του Βορρά, είναι οι ίδιοι μ' αυτούς που είναι έτοιμοι να βομβαρδίσουν με πραγματικά πυρά τους πρόσφυγες των δικών τους, ιμπεριαλιστικών πολέμων» αναφέρεται, ενώ εξαπολύεται επίθεση κατά των «κυρίαρχων χωρών του Βορρά», που «απαιτούν την απαρέγκλιτη πειθαρχία της αλυσοδεμένης Ελλάδας στις μνημονιακές συνθήκες» ενώ «είναι οι ίδιες που παραβιάζουν πρώτες τις ευρωπαϊκές συνθήκες, είτε πρόκειται για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, είτε για τη συνθήκη Σέγκεν, όταν δεν τους βολεύουν».

Καταλήγοντας, η Λαϊκή Ενότητα υποστηρίζει ότι «αυτή είναι η “ενωμένη Ευρώπη” που εκθειάζουν στην Ελλάδα τα πέντε κόμματα του μνημονιακού τόξου: Μια Ευρώπη που κατοχυρώνει την ελευθερία κίνησης των αρπακτικών κεφαλαίων και των υπερκερδών, ενώ υψώνει φράχτες και “εκτελεί” την ελευθερία των ανθρώπων και την κυριαρχία των λαών, Μια άλλη Ευρώπη, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης, δεν μπορεί να δημιουργηθεί παρά μόνο σε ρήξη με αυτό το απολυταρχικό οικοδόμημα».