ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/09/2015 19:44 EEST | Updated 15/09/2015 19:50 EEST

Δραγασάκης: «Όχι» σε κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Υπάρχουν διαφορές

sooc

Κατά του ενδεχομένου της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, μετεκλογικά τάχθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.

«Αυτό που χρειάζεται είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Η κυβέρνηση σωτηρίας είναι η συνέχιση της προσπάθειας για αριστερή παρένθεση», τόνισε ακόμη ο κ. Δραγασάκης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσης λόγο για ριζική ανανέωση και κατάργηση του μπόνους για το πρώτο κόμμα, ενώ υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη σταθερότητας για δύο λόγους. Οι διαφορές στο εσωτερικό του είναι γνωστές και δημόσιες, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δεν ισχύει στη ΝΔ που κανείς δεν ξέρει αν είναι νεοφιλελεύθερη ή δεξιά».

Ο κ. Δραγασάκης έκανε επίσης λόγο για ελευθερία που έχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως υπόκειται στους συλλογικές κανόνες.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα υπάρξει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών ο ίδιος ανέφερε ότι «προφανώς θα υπάρχει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών το είπε ο πρωθυπουργός το λέω και εγώ».

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν ανοικτά θέματα στη συμφωνία, όπως για παράδειγμα τα εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια, το χρέος, καθώς επίσης και ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει ένα παράλληλο πρόγραμμα

Μπακογιάννη: Σωρεία λαθών από ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για σωρεία λαθών που έγιναν κατά την επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα οποία όπως είπε κόστισαν και εκτίμησε ότι θα γίνουν και πάλι εκλογές.

Ανέφερε ακόμη πως «υπάρχουν κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ που δεν βλέπουν με καλό μάτι τη συμφωνία» και εκτίμησε ότι «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα υπάρχει κίνδυνος αστάθειας που βρίσκεται προ των πυλών».