ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/09/2015 15:52 EEST | Updated 16/09/2015 15:55 EEST

Σε δίκη 18 άτομα για τα εξοπλιστικά - Μεταξύ αυτών οι διευθυντές Εξοπλισμών επί Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου και Μεϊμαράκη

eurokinissi

Το δρόμο για το εδώλιο δείχνει εισαγγελέας εφετών για ένα ακόμη σκάνδαλο, που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη 18 πρόσωπα, που φέρονται εμπλεκόμενα στην υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Πρόκειται για την προμήθεια 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης, που είχαν εισηγηθεί η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και το υπουργείο Άμυνας. 

Μεταξύ των προσώπων για τα οποία προτείνεται η παραπομπή σε δίκη για το αδίκημα της απιστίας είναι οι πρώην διευθυντές Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου), Γιώργος Κολίρης (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου - Παπαντωνίου) αλλά και ο Ευάγγελος Βασιλάκος (επί υπουργίας Μεϊμαράκη).

Η εισαγγελέας ζητάει επίσης να δικαστεί και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, για ηθική αυτουργία σε απιστία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η προμήθεια ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο, όπως διαπιστώνει η εισαγγελέας, επέφερε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, στην εταιρεία καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, ενώ το σύστημα παρεμβολής απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.

Τον τελευταίο λόγο πάντως περί παραπομπή ή όχι τον έχει το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών.

Sponsored Post