ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/09/2015 09:55 EEST | Updated 22/09/2015 17:43 EEST

Ξανά στα χέρια της αστυνομίας ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, γνωστός για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών

Jordon/Flickr
Yes I just called the Saskatoon Police who were quick to dispatch someone to come by and pick it up. It had been left behind by a resident who was evicted.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ξανά ο Αλ. Αγγελόπουλος το όνομα του οποίου έχει κατ' επανάληψη εμπλακεί σε δικογραφίες της αστυνομίας για υποθέσεις μεγάλων ποσοτήτων διακίνσης ναρκωτικών και είχε αποφυλακιστεί -εν μέσω αντιδράσεων- πριν από μερικές εβδομάδες κάνοντας χρήση των διατάξεων του «νόμου Παρασκευόπουλου».

Ο Αγγελόπουλος εντοπίστηκε και συνελήφθη τη Δευτέρα στην Κατερίνη από αστυνομικούς που εκτέλεσαν ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα σε βάρος του.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε ύστερα από απόφαση του Αρείου Πάγου που αναιρεί παλιότερη απόφαση για υπόθεση ναρκωτικών που αφορούσε στον βαρώνο της κοκαΐνης και ήταν ευνοική προς αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αγγελόπουλος κατηγορείται ως εγκέφαλος της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος Africa 1, το 2004. Πριν μερικές εβδομάδες αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 11 από τα 22 χρόνια κάθειρξης. Από πέρυσι ο Αγγελόπουλος κατέθετε διαδοχικά αιτήματα αποφυλάκισης, τα οποία απορρίπτονταν. Στα τέλη Ιουνίου 2015, ωστόσο, δυνάμει του νέου νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο Ελληνας «βαρώνος της κοκαΐνης», όπως αναφερόταν στον Τύπο, αποφυλακίστηκε.