ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/09/2015 11:42 EEST | Updated 22/09/2015 11:42 EEST

Έρευνα για άγριους ξυλοδαρμούς ανηλίκων και νεαρών διαδηλωτών από άνδρες της ομάδας Δέλτα

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνουν από σήμερα, Τρίτη, να ερευνήσουν τις σοβαρές καταγγελίες για άγριους ξυλοδαρμούς ανηλίκων και νεαρών διαδηλωτών από άνδρες της ομάδας Δέλτα 17 Σεπτεμβρίου 2015 στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αστυνομικοί έσπασαν το χέρι 13χρονου με γκλομπ, πέρασαν με μοτοσικλέτα πάνω από τα πόδια 19χρονου φοιτητή Ψυχολογίας σπάζοντας του τα δάχτυλα και έσπασαν με γκλομπ τα δόντια 17χρονου.

Όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., την έρευνα για τις καταγγελίες αναλαμβάνει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που ήδη έχει αρχίσει να παίρνει καταθέσεις από άνδρες της ομάδας Δέλτα και από διαδηλωτές. Τα επεισόδια είχαν ξεσπάσει μετά από αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Ομάδα περίπου 100 νεαρών επιτέθηκε με μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων με αποτέλεσμα την επέμβαση της Αστυνομίας.

Συνολικά είχαν συλληφθεί εννιά άτομα, ανάμεσά τους ο 19χρονος φοιτητής Ψυχολογίας που κατήγγειλε βασανιστήρια. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ο νεαρός είχε στην τσάντα βόμβες μολότοφ, κάτι, ωστόσο, που δεν αποδεικνύεται.