ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/09/2015 18:27 EEST | Updated 23/09/2015 18:33 EEST

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καμμένος

Eurokinissi

Ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος, όπως φαίνεται, είχε μια από τις σύντομες θητείες υφυπουργού στην ελληνική πολιτική ιστορία, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου 1966.

Όπως αναγράφεται στο βιογραφικό το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί το 2014 από τους ΑΝΕΛ, μαζί με τα υπόλοιπα βιογραφικά των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος, οι σπουδές του κ. Καμμένου είχαν ως εξής: Υποχρεωτική εκπαίδευση στον Δημόσιο Λύκειο Βριλησσίων, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών και εξειδίκευση στα Οικονομικά και Στρατηγική Επικοινωνία σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία.

«Έχει μεγάλη εμπειρία στα διεθνή τραπεζικά, στην επιχειρησιακή μελέτη και ανάλυση επενδύσεων καθώς και στον έλεγχο συμβάσεων χρηματοδοτήσεων. Σήμερα, κατέχει την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Εταιριών Think Big, με έδρα την Αθήνα και γραφεία σε Μάλτα, Τίρανα, Λονδίνο, Κύπρο, Ντουμπάι και Ντόχα. Ο Όμιλος με εταιρίες του όπως η Politics Global Com, η AWG TAG Athens δραστηριοποιείται στην Στρατηγική Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις/Διαφήμιση, Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων σε Ενέργεια, Υγεία, ΜΜΕ, Εξαγορές και Συγχωνεύσεις εταιριών, αναδιαρθρώσεις χρεών αλλά και στην μεταφορά χρηματοοικονομικής τεχνογνωσίας».

Προγενέστερα, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην εταιρία Lobbying, Cassidy & Associates/ Washington, DC με έδρα την Αθήνα. Έχει επίσης διατελέσει εκτελεστικός Διευθυντής στην American Express Intl ενώ έχει συνεργαστεί σε διεθνή χρηματοδοτικά έργα αλλά και την έκδοση εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών εργαλείων, με τις διεθνείς τράπεζες CALYON, BERENBERG, Standard Chartered και τον χρηματοπιστωτικό οίκο Tradition/Geneva.

Είναι διαζευγμένος και έχει μία κόρη 17 ετών την Ελένη- Ιφιγένεια (Έλεια). Επίσης, όπως αναγράφεται στο βιογραφικό, είναι έφεδρος λοχαγός των ειδικών δυνάμεων, αγαπά την μελέτη της Κβαντικής Θεωρίας και ακούει μουσική ροκ.

Εξελέγη βουλευτής Β’ Πειραιά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Sponsored Post