ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/09/2015 09:25 EEST | Updated 23/09/2015 11:46 EEST

Στημένη η σύλληψή μου δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ στη HuffPost Greece

Eurokinissi/Photo αρχείου

Στημένη χαρακτηρίζει με δηλώσεις του στη HuffPost Greece τη σύλληψή του το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Ο κ. Καλφαγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης, καθώς και δύο ακόμη μέλη της ERTopen προσήχθησαν από τα γραφεία του σταθμού ERTopen στο Γαλάτσι στο αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης για «παράνομη μετάδοση ραδιοφωνικού προγράμματος».

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Στα γραφεία του σταθμού πήγε το πρωί αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας επενέβη ύστερα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ.

Ωστόσο, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν τη σημερινή κίνηση, λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Σπίρτζη.

«Μας συνέλαβαν σήμερα το πρωί χωρίς ουσιαστικό λόγο. Η ERTopen όχι μόνο εξέπεμπε, αλλά φιλοξενούσε μέχρι χθες σημερινούς υπουργούς της κυβέρνησης. Τώρα μας συλλαμβάνουν γιατί δεν είχαμε άδεια. Όμως άδεια δεν έχουν και άλλοι 7.500 σταθμοί στην Ελλάδα και δεν έχει συλληφθεί κανείς. Εκτιμώ ότι η σύλληψή μας είναι στημένη χωρίς να μπορώ να πως από ποιόν» δήλωσε στη HuffPost Greece από το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης όπου κρατείται ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Καταδικάζει η ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στους δύο συλληφθέντες συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ, του προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς και του ταμία της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κούνη, και καταδικάζει τις αυταρχικές, αστυνομικές μεθόδους, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για αναίτιες και τρομοκρατικού χαρακτήρα συλλήψεις και καλούσε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και την κυβέρνηση να παρέμβουν για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Λαϊκή Ενότητα: Ξεκίνησε το μνημονιακό έργο της η κυβέρνηση

«Δε πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ , του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Κώστα Πετράκη αλληλέγγυου της ERTOPEN» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

«Οι λόγοι της αυταρχικής σύλληψης είναι ανυπόστατοι και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη λειτουργία της ERTOPEN» καταλήγει η ανακοίνωση.