Ορκίστηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα - Τι δήλωσαν οι νέοι υπουργοί

Ορκίστηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα - Τι δήλωσαν οι νέοι υπουργοί
Eurokinissi

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί έλαβε χώρα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Πρώτοι στο Προεδρικό Μέγαρο κατέφτασαν ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Ακολούθησαν ο Ανδρέας Ξανθός και ο Τρύφων Αλεξιάδης.

H oρκωμοσία της κυβέρνησης με θρησκευτικό όρκο:

Κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, δήλωσε πως ενημερώθηκε για τον ρόλο του στο νέο κυβερνητικό σχηματισμό, ενώ παρακολουθούσε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη.

Αναφερόμενος στην προεδρία της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης, τον οποίο προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας για την συγκεκριμένη θέση, δήλωσε το εξής: «Η Βουλή είναι αυτή που επιλέγει τον πρόεδρο της».

Κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε πως οι επώδυνες συμφωνίες για τους αγρότες θα απαλυνθούν.

«Το βασικότερο όλων είναι η εφαρμογή των νόμων χωρίς χατίρια και διακρίσεις», δήλωσε ο Κοντονής.

«Μιλάτε για μια κυβέρνηση που έχει μια σαφή εντολή. Για τις Σκουριές λέει ότι στις 2 του μήνα εξετάζεται η προσφυγή της Ελντοράτο αλλά έχει εξαφανιστεί η εταιρεία». δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης με πολιτικό όρκο

Η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, έκανε την εξής δήλωση λίγο πριν την ορκωμοσία ερωτηθείσα για το πως θα κερδίσει το στοίχημα στη Βιομηχανία: «Περισσότερα φουγάρα».

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, δήλωσε: «Πρέπει να εργαστούμε σκληρά με συνοχή και οι πολίτες να ξαναβρούν το χαμόγελο».

Ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στον νέο σχηματισμό, δήλωσε πως τώρα θα γίνουν προσπάθειες υλοποίησης της πολιτικής του κόμματος.

«Είμαστε αισιόδοξοι θα δουλέψουμε σκληρά» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

«Τιμητική η τοποθέτησή μου. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Τα άλλα στην καριέρα μου μπορούσα να τα ελέγξω αυτό είναι είναι πολυμορφικό», δήλωσε η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Και η Ιταλία και η Ελλάδα επέμενε εδώ και πολύ καιρό. Είμαστε σε νέες βάσεις οι οποίες δοκιμάζονται», δήλωσε ο Ξυδάκης.

«Θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση, με τη στιβαρή καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

«Ταξίδια πολλά και πολλή δουλειά. Υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία της χώρας και το καλό του λαού», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου ΕΣΥ για την πρόνοια δημόσιου χαρακτήρα, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου η οποία καθώς προσπαθούσε να εξηγήσει πως ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει χωρίς λιτότητα είπε ««άλλωστε τα γεμιστά είναι ελληνική επινόηση. Με το τίποτα όπως είναι τα γεμιστά χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε», προακλώντας ποικίλλα σχόλια.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως το μνημόνιο είναι μια ανάγκη.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως 12 μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο και οι υπόλοιποι με πολιτικό.

«Μια χαρά η απόφαση του πρωθυπουργού η τοποθέτησή μου στο Πολιτισμού», δήλωσε ο Μπαλτάς.

«Έχω αίσθημα ευθύνης για τα νέα παιδιά. Είναι τιμή μου η εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού. Δεν αισθάνομαι ότι κάθομαι σε ηλεκτρική καρέκλα Ευχαριστώ για την τιμή που μου έδωσε ο Πρωθυπουργός», δήλωσε ο Νίκος Φίλης κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Έχω εμπιστοσύνη στον κ. Παπαγγελόπουλο για το θέμα της λίστας Φαλτσιανί», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ μετά την ορκωμοσία.

Απόλυτα συμπαγές, χαρακτήρισε το κυβερνητικό σχήμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Την Κυριακή ο λαός μας έδωσε μια ισχυρή εντολή και ισχυρή δύναμη για να ισχυροποιήσουμε το μέλλον της χώρας και τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά, με ευθύνη. Ευθύνη, όση αναλογεί στη δύσκολη συγκυρία» δήλωσε, μετά την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Στο ερώτημα ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, παρέπεμψε στις επικείμενες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο και κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Αφίξεις

Δημοφιλή