ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/09/2015 08:50 EEST | Updated 23/09/2015 12:16 EEST

Αντιδράσεις για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου: Στα κάγκελα Παπαδημούλης, Ραχήλ και Τατσόπουλος

sooc

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, στη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αφορμή παλιότερο σχόλιο που είχε κάνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανεβάζοντας μία παραποιημένη φωτογραφία του Άουσβιτς, η οποία έγραφε «Μένουμε Ευρώπη».

Σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό του twitter η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παλιότερα των ΑΝ.ΕΛ Ραχή Μακρή ανέφερε χαρακτηριστικά

«Τι εννοεί ο υπουργός σου Αλέξη #tsipras;Ευτελίζει το ολοκαύτωμα εκατομμυρίων ανθρώπων;Πόσο ποιο χαμηλά θα πέσετε»;

Λίγο μετά επανήλθε και με νέα της ανάρτηση λέγοντας:

Την αντίδρασή του εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης λέγοντας:

«Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα.Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες κ ρατσιστικές απόψεις».

Το σχόλιο του όμως άφησε και ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Πριν από λίγη ώρα είδα στο Κανάλι της Βουλής ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ για το Γκέτο της Βαρσοβίας. Και αμέσως μετά είδα ότι ο κύριος αυτός μόλις υπουργοποιήθηκε στη νέα μας αριστερο-ακροδεξιά κυβέρνηση. Και ντράπηκα. Κι ένιωσα την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους νεκρούς του Γκέτο. Έστω και με 73 χρόνια καθυστέρηση. Αναδρομικά. Για όσους μικρόνοες κάνουν καριέρα στη δική μου πατρίδα φτύνοντας πάνω στους δικούς τους τάφους».

Υπενθυμίζεται ότι η ανάρτηση αυτή του κ. Καμμένου είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ενώ οι ΑΝ.ΕΛ είχαν εκδώσει και ανακοίνωση επί του θέματος.

Γενικότερα, στα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεσπάει «θύελλα» σχετικά με το ζήτημα, με τον κ. Καμμένο να προβαίνει σε σχετική ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση της αλήθειας» και «παραχάραξη» από «μονταζιέρες». \

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του κ. Καμμένου.

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπο μου, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί για να ικανοποιήσουν προεκλογικές πολιτικές σκοπιμότητες από τις γνωστές μονταζιέρες οι οποίες προεκλογικά χρησιμοποίησαν κάθε μορφής λάσπης. Αρκεί να θυμίσω άλλωστε, πως εντεταλμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν παραποιήσει τα αποτελέσματα δείχνοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες συστηματικά εκτός Βουλής για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και την ψήφο του λαού».

«Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα σας ενημερώνω ότι τους λογαριασμούς μου σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα χειρίζονταν συνεργάτες καθώς επίσης και οτι έχουν παραβιαστεί ουκ ολίγες φορές. Για του λόγου του αληθές μάλιστα, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς και μέχρι σήμερα η λειτουργία του δεν έχει αποκατασταθεί».

«Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις, οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό. Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δε χωρούν προσωπικές και άνανδρες πολιτικά επιθέσεις».