Google: Όταν οι ελέφαντες της Κένυας και οι χελώνες των Γκαλαπάγκος «εισέβαλαν» στο Street View

Google: Όταν οι ελέφαντες της Κένυας και οι χελώνες των Γκαλαπάγκος «εισέβαλαν» στο Street View
Google

Τη δυνατότητα στον χρήση να δει από κοντά και να ακολουθήσει τις γιγαντιαίες χελώνες των Γκαλαπάγκος μέσω του Street View στο Google Maps παρέχει η Google, στο πλαίσιο της επέκτασης των δυνατοτήτων της δημοφιλούς υπηρεσίας.

Οι γιγάντιες χελώνες των νησιών Γκαλαπάγκος έχουν υπάρξει γενναίοι επιζώντες εδώ και αιώνες, αλλά τα τελευταία εκατό χρόνια ήταν δύσκολα. Τόσο πολύ που οι εξερευνητές του 16ου αιώνα στην πραγματικότητα ονόμασαν το αρχιπέλαγος «galápago» από την παλιά ισπανική λέξη χελώνα. Οι αρουραίοι και οι πεινασμένοι ναύτες που τους ακολούθησαν προκάλεσαν μείωση στον αριθμό των χελωνών, σχεδόν καθιστώντας τες είδος προς εξαφάνιση.

Σήμερα, χάρη στη δημιουργία κέντρων αναπαραγωγής χελώνας και τα προγράμματα εξάλειψης των χωροκατακτητικών ειδών διενεργείται από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ, τη Διεύθυνση του Εθνικού Πάρκου των Γκαλαπάγκος και του Ιδρύματος Charles Darwin, η γιγάντια χελώνα έχει επιστρέψει, και ο χρήστης μπορεί να έρθει «κοντά» της με το Street View.

Το 2013, η Google συνεργάστηκε με το ίδρυμα Charles Darwin και το Εθνικό Πάρκο στα Γκαλαπάγκος για να συλλέξει εικόνες 360ο από τοπία και την άγρια φύση των Γκαλαπάγκος. Πέρσι, η συνεργασία επεκτάθηκε, με αποστολή του Street View Trekker πίσω στα Γκαλαπάγκος. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο χρήστης μπορεί να βλέπει τις χελώνες μόνο στο φυσικό τους περιβάλλον σε νησιά όπως τα Πινζόν και Ιζαμπέλα, να διασχίζουν την άγρια φύση ή απλά να απολαμβάνουν ένα πρωινό γεύμα.

Η τεχνολογία Global Positioning System (GPS) επιτρέπει στους παρατηρητές να παρακολουθούν τις κινήσεις των γιγάντιων χελωνών στα διάφορα νησιά. Για παράδειγμα, τα στοιχεία δείχνουν ότι στο ηφαίστειο Alcedo, οι χελώνες υποβάλλονται σε μεγάλες αποστάσεις, ετήσιες μεταναστεύσεις ανάλογα με τις εποχές και τη διαθεσιμότητα του νερού.

Για να εξερευνήσετε περισσότερα αξιοθέατα των Γκαλαπάγκος που παρουσιάζονται σήμερα ή εικόνες από το προηγούμενο ταξίδι μας το 2013, μπορείτε να δείτε τη συλλογή των Γκαλαπάγκος στο Street View.

Οι ελέφαντες του Εθνικού Πάρκου Σαμπούρου στην Κένυα

Οι χελώνες των Γκαλαπάγκος δεν είναι το μόνο είδος που «εισέβαλε» πρόσφατα στο Street View. Πλέον, στο Street View υπάρχουν εικόνες από την Κένυα, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Πάρκου Σαμπούρου, του Κέντρου Προστασίας Άγριας Ζωής Λεβά και του Ιδρύματος για την Άγρια Ζωή Ντέιβιντ Σελντρικ, σε συνεργασία με το «Σώστε τους Ελέφαντες» και με την υποστήριξη των τοπικών αρχών της επαρχίας του Σαμπούρου.

«Πρωταγωνιστές» είναι οι ελέφαντες της Κένυας, για την προστασία των οποίων κάποιοι δίνουν μάχη. Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί σε ένα παρθένο περιβάλλον σαβάνας, «συναντώντας» ελέφαντες, ζέβρες, ρινόκερους και άλλα ζώα. Επίσης, επισκεπτόμενος το Ίδρυμα για την Άγρια Ζωή Ντέιβιντ Σελντρικ, μπορεί να δει τις καταστροφικές συνέπειες της λαθροθηρίας και άλλων αιτίων θανάτου των ελεφάντων στην Κένυα.

Δημοφιλή