ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/09/2015 13:37 EEST

Φεστιβάλ Ζωής ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα

ΟΚΑΝΑ

Ο ΟΚΑΝΑ, σε μια μεγάλη προσπάθεια να ανατραπούν στερεότυπα, προκαταλήψεις, φοβικές στάσεις και συμπεριφορές κοινωνικού στιγματισμού και να στηριχθεί παράλληλα στην πράξη η εφαρμογή μιας ολιστικής προσέγγισης για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων, διοργανώνει την Παρασκευή 25 & το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, ένα 2ήμερο Φεστιβάλ Ζωής για ένα θέμα που μας αφορά όλους, διεκδικώντας μια ανοιχτή κοινωνία με ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τηνΤετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, ο κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ, μίλησε για το όφελος που προκύπτει για την κοινωνία, τους εξαρτημένους και τους φορείς παροχής υπηρεσιών σε ευπαθείς πληθυσμούς από την αξιοποίηση των σύγχρονων τρόπων και μέσων επικοινωνίας σε μια εποχή που όλα εξελίσσονται ή μεταβάλλονται ταχύτατα. «Η ορθή και έγκυρη ενημέρωση πάντα θα υπάρχει ως ανάγκη του κοινού και είναι χρέος μας αυτήν την ανάγκη να την αναδεικνύουμε και να την ικανοποιούμε με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο. Το Φεστιβάλ με κεντρικό μήνυμα «Εθισμένοι στη ζωή» είναι η κορύφωση μίας εκστρατείας επικοινωνίας που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ από τον Μάιο με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων για όλα όσα προσφέρει ο χώρος των εξειδικευμένων φορέων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων».

Την παρουσίαση ολόκληρης της εκστρατείας του ΟΚΑΝΑ «Εθισμένοι στη ζωή» (www.okanacampaign2015.gr), στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνεται το Φεστιβάλ του ΟΚΑΝΑ, έκανε η Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών & Δημοσίων Συνεργασιών του Οργανισμού, κα Λίνα Πλαγιανάκου.

Στη Συνέντευξη Τύπου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Ισότητας, κα Μαρία Στρατηγάκη, απηύθυνε χαιρετισμό και ανέφερε: «Το νέο Κοινωνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, που σύντομα θα ανακοινωθεί, έχει ως σημαντική προτεραιότητα το ζήτημα των εξαρτήσεων και περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Η σύμπραξη όλων είναι σημαντική και αναγκαία».

default

H ομάδα του ΟΚΑΝΑ και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Αθηναίων, κα Στρατηγάκη, με καλλιτέχνες του Φεστιβάλ

Το παρών έδωσαν και οι καλλιτέχνες, οι οποίοι προσκάλεσαν όλους τους Αθηναίους να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Με σύνθημα «Εθισμένοι στη ΖΩΗ» και έμφαση στο τρίπτυχο «Πρόληψη – Θεραπεία - Επανένταξη», το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, εκθέσεις και δρώμενα, τα οποία ξεκινούν από τις 11:00 π.μ. Στο χώρο θα λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα του ΟΚΑΝΑ, των Κέντρων Πρόληψης «Αθηνά Υγεία», «Άρηξις», «Ίριδα», «Οδοιπορικό», «Προνόη», «Σταθμός», φορέων όπως, ΚΕΘΕΑ και 18 Άνω και των ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου, Διογένης, Θετική Φωνή, Κέντρο Ζωής, Praksis, Προμηθέας και Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ.

Την Παρασκευή 25/9 DJ’s θα φιλοξενηθούν στη μουσική σκηνή, ενώ το Σάββατο 26/9 στις 6:30 μ.μ. ξεκινά το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ με τους Belleville, Gautier, Wedding Singers, Gadjo Dilo, Koza Mostra και θα ολοκληρωθεί με τα τραγούδια της Ελένης Τσαλιγοπούλου και των Boğaz Musique. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα εμφανιστεί η μπάντα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με τη φιλική συμμετοχή της Γιώτας Νέγκα. Παρουσιαστής του Φεστιβάλ θα είναι ο stand-up comedian Γιώργος Χατζηπαύλου.

Μέσα σ’ ένα περιβάλλον με χρώματα, σχήματα και μουσικές συμμετέχουμε όλοι όσοι είμαστε «Εθισμένοι στη ζωή».

Αισιοδοξία, Δύναμη, Ελευθερία, Χαρά, Δημιουργία δίνουν τον τόνο σε ένα Φεστιβάλ Ζωής, προσκαλώντας το κοινό της Αθήνας να ακούσει, να μάθει και να πράξει.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο της Πράξης «Καμπάνια Ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις» (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Sponsored Post