ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/09/2015 08:28 EEST | Updated 24/09/2015 08:50 EEST

Έφοδος της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στο Βόλο: Συνελήφθη καταζητούμενος συνεργός του Μαζιώτη

Eurokinissi

Έφοδο πραγματοποίησαν οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στο Βόλο στην οδό Γαλλίας, προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον καταζητούμενο συνεργό του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργο Πετρακάκο.

Ο κ. Πετρακάκος συνελήθη μαζί με ακόμη ένα ζευγάρι, το οποίο όμως δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές. Στο σπίτι βρέθηκαν μεταξύ άλλων κακλάσνικογ αλλά και σφαίρες τα οποία μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας, ενώ στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής μεταφέρονται οι συλληφθέντες.

Ποιος είναι ο Πετρακάκος

Παλιός γνώριμος των Αρχών και νούμερο ένα καταζητούμενος είναι ο Γιώργος Πετρακάκος, ο οποίος φέρεται να συνελήφθη σήμερα στο Βόλο. Ο Πετρακάκος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είχε ενεργό συμμετοχή στην κινηματογραφική ληστεία που έλαβε χώρα σε τράπεζα το καλοκαίρι του 2014 στο Δίστομο. Εμφανίζεται, επίσης ως ένας από τους στενούς συνεργάτες του αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ληστεία του Διστόμου η έρευνα στο σκάφος διαφυγής των δραστών επιβεβαίωσε αυτό που υποψιάζονταν οι αστυνομικοί για τη ληστεία στα Ασπρα, καθώς εντοπίστηκε το DNA του Πετρακάκου.

Επίσης, μάρτυρες αναφέρουν ότι αναγνώρισαν τον Γιώργο Πετρακάκο, αλλά και ένα άλλο άτομο ο οποίος στο παρελθόν είχε διαπράξει ξανά ληστείες με τον καταζητούμενο.

Ο 35χρονος θεωρείται ως ο σύνδεσμος των μελών του Επαναστατικού Αγώνα με ποινικούς. Καταζητείται εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ στο παρελθόν φέρεται να ήταν συνεργάτης και του Βασίλη Παλαιοκώστα. Είχε συλληφθεί το 2002 από την Ασφάλεια Αττικής με τρία ακόμη άτομα 30-40 ετών  για πέντε ληστείες τραπεζών. Στις φυλακές Τρικάλων γνώρισε μέσω ενός Γεωργιανού τον Β. Παλαιοκώστα και μετά την πρώτη απόδρασή του με ελικόπτερο το καλοκαίρι του 2006 φέρεται να είχαν προχωρήσει σε ληστείες μαζί.