ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/09/2015 10:43 EEST | Updated 24/09/2015 10:43 EEST

ΕΛΑΣ.: Επόμενος στόχος η σύλληψη της Πόλα Ρούπα – «Επισκέψεις» αντιεξουσιαστών δεχόταν ο Πετρακάκος

Eurokinissi

Σχέσεις με αντιεξουσιαστές εξακολουθούσε να έχει, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ο Γιώργος Πετρακάκος το διάστημα κατά το οποίο αναζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο φερόμενος ως συνεργός του αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη ζούσε τους τελευταίους μήνες σε διαμέρισμα της οδού Γαλλίας στο κέντρο του Βόλου μαζί με τη σύντροφό του -η οποία επίσης συνελήφθη- που είναι αδερφή γνωστού αντιεξουσιαστή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κρησφύγετο του Βόλου, όπου έγιναν το πρωί τρεις συλλήψεις (Γιώργος Πετρακάκος, η σύντροφός του και ακόμα ένα άτομο), ο 37χρονος καταζητούμενος δεχόταν επισκέψεις από την Αθήνα. Οι αστυνομικοί ύστερα από παρακολουθήσεις αρκετών μηνών εντόπισαν το σπίτι της οδού Γαλλίας και έστησαν επιχείρηση με πάνοπλους άνδρες της ΕΚΑΜ. Μέχρι να γίνει η έφοδος σήμερα το πρωί δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει περάσει από το συγκεκριμένο κρησφύγετο η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναφέρουν ότι ο εντοπισμός της Ρούπα είναι ο επόμενος στόχος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει -μετά τις σημερινές συλλήψεις -εξαρθρώσει το δίκτυο των «ληστών του Διστόμου» (Σπύρος Χριστοδούλου, Γρηγόρης Τσιρώνης, Γιώργος Πετρακάκος), οι οποίοι φέρονταν να συνεργάζονται με «πυρήνες» του αντάρτικου πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Βόλο εντοπίστηκαν καλάσνικοφ και πλήθος σφαιρών, που μεταφέρονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες τραπεζών ή άλλες εγκληματικές ενέργειες. Στο Βόλο έγιναν έρευνες σε δύο διαφορετικές οικίες, από τις οποίες οι αστυνομικοί συλλέγουν DNA και δαχτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσουν αν έχει περάσει από αυτές ακόμα και ο νούμερο ένα καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας.

Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτρη Τσακνάκη.