Πρωτοφανής η θεομηνία στη Σκόπελο. Ολοσχερής η καταστροφή στον Αγνώντα

Πρωτοφανής η θεομηνία στη Σκόπελο. Ολοσχερής η καταστροφή στον Αγνώντα
Eurokinissi

Η πρωτοφανούς έντασης νεροποντή που έπληξε την Σκόπελο το βράδυ της Τρίτης άφησε πίσω της «κουρέλια», δήλωσε ο δήμαρχος, Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε ο κ. Βασιλούδης, το νερό που έπεσε μέσα σε 2-3 ώρες δεν έχει πέσει σε όλο το χρόνο, και σημείωσε πως κανένας Σκοπελίτης δεν θυμάται τέτοιας έντασης βροχή. Ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση για βοήθεια. Όπως διευκρίνισε επλήγησαν κάποιες περιοχές του νησιού, όπως ο Αγνώντας που έχει καταστραφεί ολοσχερώς, καθώς οι ταβέρνες που βρίσκονταν στην περιοχή, έχουν μπάζα ύψους 2-3 μέτρων. Μίλησε επίσης για την ολική καταστροφή ξενοδοχείων και καταστημάτων σε κάποιες περιοχές.

Σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες στο νησί, αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητήσουν από τις αρμόδιες αρχές αναστολή πληρωμής των όποιων φόρων για τα επόμενα δύο χρόνια, «έως ότου οι πολίτες ορθοποδήσουν», όπως είπε ο δήμαρχος. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, περίπου 70 αυτοκίνητα, πάνω από 35 μηχανάκια και άγνωστος αριθμός από γουρούνες παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν στο βυθό του λιμανιού.

Ο υπ. Άμυνας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του δήμου να στείλει μηχανήματα και προσωπικό να συνδράμει τα συνεργεία του δήμου, ανέφερε. Υπενθυμίζεται ότι είχε προγραμματιστεί να αποπλέυσει από τον Βόλο αρματαγωγό για τη Σκόπελο -που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης- μεταφέροντας βαρέα μηχανήματα του Μηχανικού συνοδεία αρμοδίων αξιωματικών υπαξιωματικών και οπλιτών για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες. Επίσης στο νησί μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Δημοφιλή