ΔΙΕΘΝΕΣ
24/09/2015 07:28 EEST | Updated 24/09/2015 08:31 EEST

Η άνοδος και η πτώση της αδίστακτης βαρόνης των ναρκωτικών, Melissa "La China" Calderon

Όμορφή και αδίστακτη. Με αυτές τις δύο λέξεις μπορείς να χαρακτηρίσεις την Melissa "La China" Calderon, η οποία συνελήφθη το Σάββατο, από τις αρχές του Μεξικό.

Ο λόγος για την ισχυρότερη γυναίκα των καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, την οποία συνεργάτης της κατέδωσε στην αστυνομία με στόχο τη μείωση της ποινής του.

Η 30χρονη που είναι γνωστή με το παρατσούκλι "La China" ενεπλάκη στο οργανωμένο έγκλημα το 2005 όταν ξεκίνησε να δουλεύει για το καρτέλ Damaso.

Εκείνη την εποχή το εν λόγω καρτέλ είχε στενές επαφές με το καρτέλ Sinaloa που επιχειρεί στο Μεξικό.

Κατηγορούμενη για 180 δολοφονίες, κατάφερε να επιβάλει την κυριαρχία της στην πρωτεύουσα La Paz καθώς και στο θέρετρο Cabo San Lucas. Η 30χρονη έγινε η αρχηγός του ένοπλου τμήματος του καρτέλ και οι φόνοι στην περιοχή τριπλασιάστηκαν.

Σύμφωνα με τα Μεξικανικά μέσα έγινε διάσημη για τις φρικαλεότητες της. Οι φόνοι στην περιοχή κυριαρχίας της, τριπλασιάστηκαν, ενώ έγινε διάσημη για τις απαγωγές και τους ακρωτηριασμούς των θυμάτων της, ώστε να παραδειγματίζονται όσοι είχαν σκοπό να μπουν εμπόδιο στα σχέδιά της.

Μετά την αποφυλάκιση του Abel Quintero, ενός έμπειρου δολοφόνου του κυκλώματος, ο οποίος λόγω παλαιότητας έπρεπε να πάρει τη θέση της, έγινε έξαλλη με τον υποβιβασμό της και αποχώρησε από το καρτέλ δημιουργώντας δική της ανεξάρτητη ομάδας.

Δίπλα της είχε τους Rogelio 'El Tyson' Franco, τον Sergio 'El Scar' Beltran και τον Pedro "El Peter" Cisneros.

Η "La China" είχε περισσότερα από 300.000 βαποράκια και στρατιώτες στους δρόμους που έλεγχε. Στο επόμενο κύμα βίας που ξέσπασε στην περιοχή, τα ποσοστά των θανάτων αυξήθηκαν ραγδαία. Από τους 46 φόνους το 2014 καταγράφηκε ο ίδιος αριθμός μέσα μόλις σε δύο μήνες.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

ΠΗΓΗ

Sponsored Post