ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/09/2015 17:28 EEST | Updated 26/09/2015 18:44 EEST

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Απόστολος Tζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με μήνυμά του στο Facebook, έκανε κάλεσμα ενότητας στους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισες, τονίζοντας ότι η κοινωνία χρειάζεται μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, την Δευτέρα πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ στην κούρσα για την προεδρία της ΝΔ θα μπει και ο Βασίλης Κικίλιας. Μέχρι στιγμής, επισήμως, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα με τη Συγγρού την περίοδο των περιφερειακών εκλογών τον Μάιο του 2014 ήταν... «πολεμικές», με αποτέλεσμα να θέσει υποψηφιότητα αυτόνομα και χωρίς την στήριξη της ΝΔ, η οποία υποστήριξε τον Γιάννη Ιωαννίδη. 

Αναλυτικά, ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρει:

«Μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν εκφράζεται σήμερα από κανέναν.

Προσέρχεται στα διλήμματα που θέτει η πραγματικότητα και διατυπώνει το πολιτικό σύστημα, με μισή καρδιά και με την αίσθηση ότι εκ των προτέρων θα είναι χαμένη υπόθεση η αξιοκρατία και η δημιουργικότητα, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, χωρίς δηλαδή τις αναγκαίες προϋποθέσεις επιτυχίας που εγγυάται μια καλά οργανωμένη κοινωνία με θεσμούς που λειτουργούν.

Για αυτούς τους ανθρώπους, τους πολλούς, που περιμένουν μια ουσιαστική ρήξη με τις κακές συνήθειες του χθες και μια νικηφόρα σύγκρουση με το νέο λαικισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος, οφείλουμε να αλλάξουμε πρώτοι.

Για τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες που θέλουν ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα με ενότητα, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και αξιοκρατία και ζητούν μια νέα και καθαρή πολιτική απάντηση πρέπει να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών που μικραίνουν τον ορίζοντα της παράταξης.

Για την κοινωνία που είναι θυμωμένη από όσα περνάει, αλλά και από το αίσθημα ότι δεν έχει επιλογή, ότι δεν υπάρχει λύση που θα την περιέχει, ότι απέχουν τα πρόσωπα που ξέρουν τι σημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ζητάει αλήθεια χωρίς κολακεία, αλλά και χωρίς να της κουνάνε διαρκώς το δάχτυλο, οφείλουμε μια δημοκρατία Νέα και ισχυρή.

Πιστεύω ότι η διαδρομή μου, η πίστη μου ότι οι πολιτικές μάχες κερδίζονται με ανοιχτούς ορίζοντες, με συμμετοχή και έμπνευση των πολλών, μου επιτρέπει να σταθώ μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Θέτω την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση. Όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Για να πετύχουμε το στόχο αυτό χρειάζεται παράταξη όλων των δυνάμεων.

Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα».

Απόστολος Τζιτζικώστας

Μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν εκφράζεται σήμερα από κανέναν. Προσέρχεται στα διλήμματα που θέτει η πραγματικότητα και ...

Posted by Apostolos Tzitzikostas on Saturday, September 26, 2015