ΔΙΕΘΝΕΣ
28/09/2015 13:25 EEST | Updated 28/09/2015 13:25 EEST

Στο στόχαστρο της γερμανικής εισαγγελίας ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen

Sean Gallup via Getty Images
WOLFSBURG, GERMANY - MARCH 13, 2014: In this file photo Volkswagen CEO Martin Winterkorn attends the company's annual press conference on March 13, 2014 in Wolfsburg, Germany. Winterkorn announced on September 22, 2015 that he will not step down following the diesel emissions scandal that Volkswagen has admitted could affect up to 11 million VW cars. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Έρευνα σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Volkswagen, Μάρτιν Βίντερκορν, για υποψίες απάτης, ξεκίνησαν Γερμανοί εισαγγελείς τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης των παραποιημένων αποτελεσμάτων σε τεστ εκπομπών καυσαερίων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, η γερμανική εταιρεία έχει επίσης απομακρύνει τρία κορυφαία στελέχη της, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο που έχει εξαφανίσει το 1/3 της αξίας της μετοχής της, συνταράσσει τη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία και θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη γερμανική οικονομία.

Διαβάστε επίσης:

Υπενθυμίζεται ότι η Volkswagen παραδέχτηκε την παραποίηση τεστ στις ΗΠΑ, αλλά ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών έκανε λόγο και για παραποίηση τεστ στην Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις της εταιρείας είναι πολύ μεγαλύτερες. Σημειώνεται πως πρόκειται για την μεγαλύτερη κρίση που περνά στην 78ετή ιστορία της η Volkswagen.

Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία, ο Βίντερκορν διερευνάται σχετικά με «ισχυρισμούς περί απάτης στην πώληση αυτοκινήτων με παραποιημένα δεδομένα σχετικά με τις εκπομπές». Ο Βίντερκορν, ο οποίος αντικαταστάθηκε την Παρασκευή από τον Ματίας Μίλερ, είπε, όταν παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι ο ίδιος δεν είχε γνώση περί παράνομης δραστηριότητας, αλλά ήθελε να δώσει την ευκαιρία στην εταιρεία για μια νέα αρχή. Επίσης, συμφώνησε να ανατεθεί σε αμερικανική δικηγορική εταιρεία να πραγματοποιήσει πλήρη έρευνα.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του θέματος, τη Δευτέρα απομακρύνθηκαν ο Χάιντς Γιάκομπ Νόισερ, επικεφαλής brand development, ο Ούλριχ Χάκενμπεργκ, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης στην Audi και ο Βόλφγκανγκ Χατζ, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης στην Porsche.

Sponsored Post