ΔΙΕΘΝΕΣ
29/09/2015 08:11 EEST | Updated 29/09/2015 08:11 EEST

Η κόρη του Paul Walker μηνύει την Porsche για τον θάνατό του: «Κάηκε ζωντανός μέσα στο όχημα»

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this April 29, 2011 file photo, actor Paul Walker poses during the photo call of the movie

Ήταν 30 Νοεμβρίου του 2013 όταν ο ηθοποιός Πολ Γουόκερ πέθανε σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Η Πόρσε στην οποία ήταν συνοδηγός έπεσε επάνω σε μία κολόνα και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Τώρα, η 16χρονη κόρη του, Μέντοου, ανακοίνωσε ότι απόφασισε να μηνύσει την διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία, υποστηρίζοντας ότι εκείνη φταίει για τον θάνατο του πατέρα της επειδή δεν τήρησε τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το BBC, μετά από μία τετράμηνη έρευνα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Πόρσε Carrera GT, την οποία οδηγούσε ο φίλος του Γουόκερ Ρότζερ Ρόντας, ταξίδευε με 151 χιλιόμετρα την ώρα, σε ένα δρόμο με όριο ταχύτητας τα 45 χιλιόμετρα την ώρα, όταν χτύπησε στην κολόνα.

Στη μήνυση ωστόσο αναφέρεται ότι το αυτοκίνητο κινούνταν με αρκετά μικρότερη ταχύτητα όταν βγήκε εκτός ελέγχου, σύμφωνα με το TMZ.

Στα επίσημα έγγραφα, αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η ζώνη ασφαλείας «κράτησε πίσω το σώμα του Γουόκερ με τεράστια δύναμη, σπάζοντας έτσι τα πλευρά και τη λεκάνη του», παγιδεύοντας τον μέσα στο όχημα όταν έπιασε φωτιά. Αυτό που προκαλεί σοκ είναι η διαπίστωση ότι ο σταρ του «Fast and the Furious» βρισκόταν παγιδευμένος στην Πόρσε μέχρι που ξέσπασε η φωτιά, 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, τα έγγραφα τονίζουν ότι το αυτοκίνητο δεν είχε χαρακτηριστικά «που θα μπορούσαν να εμποδίσουν το ατύχημα ή, έστω, να επιτρέψουν στον Γουόκερ να επιζήσει από τη σύγκρουση.»

Η χήρα του Ρότζερ Ρόντας κατέθεσε μία παρόμοια μήνυση πέρυσι, αλλά η Πόρσε είπε ότι εκείνος έφταιγε για τη σύγκρουση και όχι οποιαδήποτε σφάλματα στη σχεδίαση.

Τόσο η Πόρσε, όσο και η κόρη του Πολ Γουόκερ δεν έχουν κάνει καμία επίσημη δήλωση.