ΔΙΕΘΝΕΣ
29/09/2015 16:53 EEST | Updated 29/09/2015 16:53 EEST

Γκάμπριελ: Το σκάνδαλο Volkswagen δεν θα πλήξει τη Γερμανία αν αντιμετωπιστεί έγκαιρα

ASSOCIATED PRESS
The grille of a Volkswagen car for sale is decorated with the iconic company symbol at a VW dealership in Boulder, Colo., Thursday, Sept. 24, 2015. Volkswagen is reeling days after it became public that the German company, which is the world's top-selling carmaker, had rigged diesel emissions to pass U.S. tests. (AP Photo/Brennan Linsley)

Στην εκτίμηση ότι το σκάνδαλο της Volkswagen δεν αναμένεται να πλήξει την γερμανική οικονομία, εάν η εταιρεία το αντιμετωπίσει έγκαιρα και συνολικά, δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ως πολιτική προτεραιότητα την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

«Δεν αγωνιζόμαστε για την διοίκηση (της εταιρείας), αλλά για τους 600.000 εργαζόμενους» του ομίλου της VW, δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι «η πολιτική πρέπει να βοηθήσει ώστε η όλη η υπόθεση να μην καταλήξει σε καταστροφή για τους εργαζόμενους», πριν καταλήξει: «Δεν πρέπει έτσι απλά να ξεχνάμε τους ανθρώπους».

Σημειώνεται πως η Volkswagen ανακοίνωσε την Τρίτη σχέδια για «επισκευή» μέχρι και 11 εκατ. οχημάτων, στο πλαίσιο του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει σχετικά με τα παραποιημένα αποτελέσματα εκπομπών καυσαερίων. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Ματίας Μίλερ, δήλωσε ότι η γερμανική εταιρεία θα ενημερώσει τους πελάτες τις προσεχείς ημέρες ότι θα πρέπει να πάνε τα ντιζελοκίνητα οχήματά τους με το παράνομο λογισμικό για εργασίες συντήρησης/ επισκευής- μια κίνηση που κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι θα κοστίσει πάνω από 6,5 εκατ. δολάρια.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)